Het kleurvaste O’Bravia doek op onze Solero® parasols, is van ongekende kwaliteit. De kleurechtheid van het O’Bravia-doek, wordt beoordeeld met een 7-8 op een schaal van 8.

Dit is de hoogst bereikbare kwaliteit op de markt. Daarom bieden wij u 4 jaar kleurgarantie op uw parasol, in de praktijk, behoudt het doek zijn diepe pigment nog veel langer.

Daarnaast zijn Solero® doeken behandeld met een waterafstotende coating (waterkolom 300mm), zodat u ook tijdens een zomerse bui droog blijft onder uw parasol.

Basto Pro 500×500 of 400x400cm

 
Hoe kijkt men van ver naar uw terras? Het markante en robuuste karakter van de Basto straalt smaak en kwaliteit uit. Het unieke karakter van deze grote parasol, die zich met het uitneembare draaimechanisme ook nog eens zeer glad laat bedienen, voegt (on)opvallend veel toe. Voor wie erop af loopt én er later onder zit.

Kwaliteit waar u vierkant onder staat
Een strak ontwerp met rechte lijnen, dat met de acht stijlvol vormgegeven baleinen ook van onderen bezien een prachtig uiterlijk heeft. En groot van formaat, want de vierkant ontworpen Basto is leverbaar in de maten 4 x 4 en 5 x 5 meter. Zo geniet een heel gezelschap van de klasse die u uitstraalt, vaak tot ’s avonds laat. Het Solero O’Bravia doek is van een degelijke zware kwaliteit en natuurlijk kleurvast. Ook na enkele seizoenen verschiet de grote parasol niet van kleur. Het frame bestaat uit een zware aluminium constructie en als u dat wilt, kunnen er doekgoten aan bevestigd worden tegen de regen.

In één keer klaar
Het kleurvaste Solero O’Bravia doek met 300 grams dikte, is bijzonder stevig en garandeert jarenlang zorgeloos en onderhoudsvrij genieten. Dit grote oppervlak is eenvoudig te bedienen. Soms gaan stijl en efficiëntie hand in hand.

Uw logo in het zonnetje
Wilt u uw eigen bedrijfsnaam of logo in de spotlights zetten? Dat kan. Het doek van de Basto horecaparasol is prima geschikt voor bedrukking. Door het grote oppervlakte van de parasol is hij uitermate geschikt om uw logo groot in het zonnetje te zetten. ‘

 

Solero Basto is een heuse XL parasol, want deze parasol leverbaar in twee grote formaten van 4×4 en 5×5 m. Twijfelt u over de juiste afmeting voor uw situatie? U bent meer dan welkom om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend advies!

De kwaliteit en duurzaamheid van een parasol worden voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van het doek. De snelheid van het verkleuren (door UV-straling) is afhankelijk van de manier waarop het garen is gekleurd. In tegenstelling tot de meeste polyester doeken op de markt, worden de garens van Solero parasols tijdens de productie in de vezelkern geverfd, hierdoor kunnen we een lange levensduur garanderen. Garens die pas na productie gekleurd worden, zullen beslist sneller verkleuren. Vergelijk het met een wortel en een radijs.

Een waterkolom zegt iets over de hoeveelheid water dat een parasoldoek kan ‘verdragen’ alvorens er water doorheen dringt. Een waterkolom van 300 mm wil zeggen dat een doek pas water doorlaat wanneer er een druk op staat die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van 30 cm hoogte. De waterkolom geeft dus aan hoeveel mm water er per cm2 op het doek kan staan voordat het materiaal doorlekt.

Solero parasoldoeken vormen een prima bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Door de aantasting van de ozonlaag worden er steeds minder ultraviolette stralingen gefilterd. Daarom wordt een kwalitatief doek met een optimale bescherming steeds belangrijker. Alle doeken filteren 100% van de schadelijke ultraviolette stralingen. Dit duiden wij aan met de factor UPF 50+.

De volant is de strook textiel onderaan de voorzijde van een zonnescherm of parasol, vaak in hetzelfde patroon als het zonnescherm zelf. Vroeger was een volant vaak gegolfd, tegenwoordig zijn ze meestal recht. Basto wordt standaard zonder volant geleverd. Bent u op zoek naar een model met volant? Kijk dan eens bij onze Maestro Prestige of Prostor parasols

Het Basto doek kan worden bedrukt, zowel aan de boven- als de onderkant van de parasol. Wilt u uw bedrijfsnaam of dat van een sponsor in het zonnetje zetten?

De Basto reuzenparasol is uitgerust met een telescopische mast. Dit houdt in dat de mast naar beneden zakt wanneer hij wordt geopend en weer stijgt zodra hij wordt gesloten. Zie voor meer informatie ook de verklarende tekst over het ‘sluiten boven de tafel’.

De Basto parasol sluit boven de tafel. Een groot voordeel, vooral voor horecaondernemers. Stoelen en tafels hoeven niet steeds te worden verschoven bij het in- of uitklappen van de parasols. Alle afmetingen staan in onze productfolder. Deze vindt u onderaan deze pagina.

Het frame van de Solero parasols wordt vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Aluminium heeft een relatief laag gewicht met een hoge sterkte. Bovendien is het materiaal corrosiebestendig en recyclebaar.

De baleinen van een parasol zijn de ‘spaken’ waar het doek op gespannen staat. Bij een vierkante parasol is er een onderscheid tussen de lange en de korte balein. De lange baleinen zijn de baleinen die de hoeken met elkaar verbinden, de korte baleinen zijn de baleinen die de korte kanten met elkaar verbinden

De baleinen van Solero worden vervaardigd uit sterk aluminium met een degelijke wanddikte. Basto wordt ook nog eens voorzien van extra steunbaleinen; hierdoor wordt ook voor deze grote parasols de windbestendigheid gegarandeerd.
 
uitneembaar lierwerk
gratis beschermhoes
De slinger van de parasol is het onderdeel waarmee de parasol bediend wordt, vaak staat op de slinger of zwengel aangegeven welke kant deze opgedraaid moet worden om de parasol te openen of te sluiten. De slinger stuurt het lierwerk aan dat ervoor zorgt dat er kracht op de kabel komt te staan, of juist niet. Maar waarom een uitneembare slinger? Vooral voor horecaondernemers is het handig wanneer zij de slinger van hun parasol af kunnen halen zodat bij drukte er niemand tegen de slinger aan zal lopen en niet iedereen zomaar de parasol kan openen of sluiten.
 
gratis beschermhoes
U ontvangt bij aankoop van een Basto parasol een gratis beschermhoes in de kleur beige, welke is voorzien van een vuil- en waterafstotende coating en een bescheiden logo. Zelfs in gesloten positie is het zichtbaar dat u een originele Solero op uw terras heeft staan.
 

De Basto horecaparasol is verkrijgbaar in de volgende kleurvaste doektinten:                                                                                

Accessoires

Brochure