Het kleurvaste O’Bravia doek op onze Solero® parasols, is van ongekende kwaliteit. De kleurechtheid van het O’Bravia-doek, wordt beoordeeld met een 7-8 op een schaal van 8.

Dit is de hoogst bereikbare kwaliteit op de markt. Daarom bieden wij u 4 jaar kleurgarantie op uw parasol, in de praktijk, behoudt het doek zijn diepe pigment nog veel langer.

De Solero Cielo Pro voelt zich helemaal thuis in uw tuin. Deze compacte, zwevende hangparasol heeft een afmeting van 260×260 cm. Met het innovatieve bedieningssysteem opent en sluit u deze kwaliteitparasol in een handomdraai. Tevens kunt u de parasol heel gemakkelijk in verschillende schuine standen zetten, zonder ook maar de minste kracht te hoeven gebruiken.

De Cielo Pro hangparasol heeft een strak design en wordt geleverd inclusief een gratis Solero Accento LED-lamp. Deze hoogwaardige parasollamp zorgt voor sfeerverlichting waar ook uitstekend bij te lezen valt. Deze tuinparasol wordt geleverd met waterafstotend en kleurvast Solero O’Bravia parasoldoek. Cielo Pro staat dus garant voor veel mooie zomerse dagen en avonden! Het model is de nieuwste variant van de Cielo Pro.

De Cielo parasol wordt geleverd in een handzaam formaat van 260*260 cm.

De kwaliteit en duurzaamheid van een parasol worden voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van het doek. De snelheid van het verkleuren (door UV-straling) is afhankelijk van de manier waarop het garen is gekleurd. In tegenstelling tot de meeste polyester doeken op de markt, worden de garens van Solero parasols tijdens de productie in de vezelkern geverfd, hierdoor kunnen we een lange levensduur garanderen. Garens die pas na productie gekleurd worden, zullen beslist sneller verkleuren. Vergelijk het met een wortel en een radijs.

Een waterkolom zegt iets over de hoeveelheid water dat een parasoldoek kan ‘verdragen’ alvorens er water doorheen dringt. Een waterkolom van 300 mm wil zeggen dat een doek pas water doorlaat wanneer er een druk op staat die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van 30 cm hoogte. De waterkolom geeft dus aan hoeveel mm water er per cm2 op het doek kan staan voordat het materiaal doorlekt.

Solero parasoldoeken vormen een prima bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Door de aantasting van de ozonlaag worden er steeds minder ultraviolette stralingen gefilterd. Daarom wordt een kwalitatief doek met een optimale bescherming steeds belangrijker. Alle doeken filteren 100% van de schadelijke ultraviolette stralingen. Dit duiden wij aan met de factor UPF 50+. 

Het doek van Cielo naar de mast worden gekanteld. Door het doek schuin te zetten, ontstaat een groter schaduwoppervlak. Houd er wel rekening mee dat de parasol meer wind vangt, wanneer het doek (bijna) rechtop staat.

De volant is de strook textiel onderaan de voorzijde van een zonnescherm of parasol, vaak in hetzelfde patroon als het zonnescherm zelf. Vroeger was een volant vaak gegolfd, tegenwoordig zijn ze meestal recht. De Cielo tuinparasol wordt standaard zonder volant geleverd.

Het frame van de Solero parasols wordt vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Aluminium heeft een relatief laag gewicht met een hoge sterkte. Bovendien is het materiaal corrosiebestendig en recyclebaar.

Het frame van Cielo bestaat uit twee delen: de mast wordt in de aluminium staander vergrendeld. Het voordeel hiervan is dat de parasol minder ruimte in beslag neemt wanneer u hem ’s winters opbergt. Alle afmetingen staan in onze productfolder. Deze vindt u onderaan deze pagina.

Het sluiten van de parasol naar de mast houdt in dat behalve de inklappende beweging, de parasol ook een zijwaartse beweging maakt waardoor de ingeklapte parasol tegen de mast hangt zodra deze wordt dicht gedraaid. Hierdoor neemt de parasol heel weinig ruimte in beslag in gesloten toestand.

Cielo wordt geleverd met een degelijk aluminium rotatiemechanisme met voetpedaal. Hiermee kunt u de parasol moeiteloos 360° over uw terras draaien.

De baleinen van een parasol zijn de ‘spaken’ waar het doek op gespannen staat. Bij een vierkante parasol is er een onderscheid tussen de lange en de korte balein. De lange baleinen zijn de baleinen die de hoeken met elkaar verbinden, de korte baleinen zijn de baleinen die de korte kanten met elkaar verbinden.

De Cielo tuinparasol laat zich makkelijk openen en sluiten door middel van het sterke opdraaimechanisme. Door de hendel naar rechts of links te draaien, opent of sluit u de parasol zonder kracht te hoeven zetten.

U ontvangt bij aankoop van een Cielo parasol een gratis beschermhoes in de kleur beige, welke is voorzien van een vuil- en waterafstotende coating en een bescheiden logo. Zelfs in gesloten positie is het zichtbaar dat u een originele Solero op uw terras heeft staan.

U ontvangt een gratis Accento sfeerverlichting bij uw Cielo tuinparasol, waar ook uitstekend bij te lezen valt. Deze snoerloze en oplaadbare verlichting werd vaak gekopieerd, maar nog nooit geëvenaard. De Accento parasollamp staat garant voor vele jaren onbezorgd genieten van zomerse dagen én avonden.

Accessoires

Schaduw waar u wilt
De solide voet van de Cielo Pro parasol is voorzien van een handig draaimechanisme. Wanneer u het voetpedaal indrukt, kunt u deze tuinparasol heel eenvoudig 360 graden roteren. Door het pedaal weer los te laten, vergrendelt u deze handige hangparasol in de gewenste stand.

Grondanker
De Solero Cielo Pro hangparasol wordt standaard geleverd inclusief een gratis set leggers (kruisvoet). Wilt u de parasol in uw terras verankeren? Dan kunt u hiervoor het speciale grondanker bestellen. Zie afbeelding hiernaast.

zwart
platinum grijs
taupe
parelwit

Brochure