Verschil van ritsscreens

Het verschil tussen een standaard screen en een ritsscreen is dat bij een ritsscreen het screendoek is verbonden aan de zijgeleider. Dit heeft niet alleen een strakke uitraling, maar zorgt er ook voor dat er geen licht langs het doek naar binnen schijnt en dat u de screen ook kunt gebruiken bij wind.

Net als bij screens kijken voorbijgangers niet van buiten naar binnen, maar kunt u wel van binnen naar buiten kijken. Rittscreens worden altijd elektrisch bediend en zijn niet handbediend verkrijgbaar. Binnen de elektrische bediening heeft u keuze uit een motor van Excellent, de solar motor op zonne-energie op een motor van Somfy.

Voorbijgangers kijken niet naar binnen terwijl u wel naar buiten kunt kijken

Zonwering met ritsscreens

Ritsscreens houden de zon buitenshuis zonder uw kamer te verduisteren. Hierdoor kunt u nog naar buiten kijken en ervaart u geen opgesloten gevoel. Daarbij kunnen voorbijgangers niet naar binnenkijken en profiteert u dus ook van privacy.

Dankzij de screens heeft u geen last van fel licht in huis of schitteringen op beeldschermen.

Ritsscreen op zonne-energie

Onze ritsscreens zijn verkrijgbaar met motor op zonne-energie. Dankzij het zonnepaneel aan de voorzijde wordt de accu van de motor op een duurzame manier opgeladen.

300 lux is al voldoende om de accu op te laden. Op een bewolkte dag is het zonlicht al snel 1000 lux sterk. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat de accu leeg is en de ritsscreen niet werkt.

Rechts in beeld is het zonnepaneel te zien waarbij de ritsscreen oplaadt

Stijlvolle ritsscreens in kleuren van de woning

Ritsscreens op maat

Uw ritsscreen wordt op de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt in onze fabriek. Daardoor is elke afmeting tot 550 cm mogelijk. Ook qua kleuren zijn verschillende combinaties mogelijk.

De screenkast is verkrijgbaar in het wit, crĂšmewit en antraciet. Ritsscreens hebben een lichtdoorlatendheid van 1 tot 3% en een zonfiltering van 85%. Het doek van de ritsscreens is verkrijgbaar in meer dan dertig kleuren. In de offerte worden enkel de meest verkochte kleuren getoond. Bent u op zoek naar een andere kleur screens? Kom dan in contact.

Privacy met ritsscreens

Met ritsscreens profiteert u niet alleen van zonwering maar ook van privacy. Want hoewel u wel van binnen naar buiten kunt kijken, kijken voorbijgangers niet van buiten naar binnen.

Dit komt door de weving van het doek. Hierdoor valt het licht nog wel naar binnen, en heeft u dus ook nog binnenshuis daglicht terwijl de ritsscreens gesloten zijn, maar kunnen voorbijgangers niet naar binnen kijken.

Met ritsscreens kijk je niet van buiten naar binnen

Het verschil in aanzicht tussen rolluiken (boven) en screens (beneden)

Verduisterende ritsscreens

Normaal zijn ritsscreens niet volledig verduisterend en laten de screendoeken daglicht door. Bent u op zoek naar een alternatief voor een rolluik met een 100% verduisterend screendoek? Dat kan op aanvraag.

Hierbij is de weving helemaal dicht en kijkt u ook niet van binnen naar buiten. Doordat de screens de kamer volledig donker houden zijn de screens nog effectiever als het gaat om zonwering. Het voordeel ten opzichte van rolluiken is dat de verduisterende ritsscreens subtieler zijn.

Ritsscreens gebruiken met wind

De strakke afwerking is niet alleen fijn voor het oog maar zorgt ook voor extra comfort. Doordat de bij een ritsscreen het screendoek is verbonden aan de zijgeleider gaat het doek niet klapperen bij harde wind.

Naast de strakke afwerking van het doek is ook de kast van een ritsscreen een stuk kleiner dan een rolluikkast. Daardoor zijn ritsscreen de meest subtiele vorm van zonwering en erg stijlvol.

De perfecte combinatie tussen praktisch en stijlvol

Ritsscreens op zonne-energie

Uniek bij Degalux: onze betaalbare motor op de zonne-energie. Deze motor doet precies wat u er van verwacht. Met een afstandsbediening opent en sluit u de screens eenvoudig.

Dankzij het zonnepaneel aan de voorzijde wordt bij daglicht de accu opgeladen. Een volle accu kan tot wel honderd bewegingen maken. Zo werkt de screen precies zoals andere elektrische screens maar dan volledig duurzaam.

Bovendien zijn screens op zonne-energie een stuk veiliger doordat deze ook te bedienen zijn bij brand.

Zipscreen

Wat is het verschil tussen een ritsscreen en een zipscreen? Het antwoord is simpel, niks. Een zipscreen is een ander woord voor ritsscreen.

Windvast screen

Hetzelfde geldt voor een windvast screen. Doordat een ritsscreen ook te gebruiken is met harde wind wordt de ritsscreen ook wel en windvast screen genoemd.