Rolluiken

Profiteer van ultiem comfort met rolluiken. Uiterst effectief voor zonwering, volledig verduisterend en standaard inbraakwerend.

Degalux-zonwering-en-rolluiken-41-1920x604

Waarom kiezen voor rolluiken?

De een kiest voor rolluiken omdat dit de meest effectieve manier is om de temperatuur in huis laag te houden in de zomer en de ander kiest voor rolluiken voor een veilig gevoel in huis. Waarom u ook voor rolluiken kiest, u profiteert van de volgende 5 voordelen:

 1. Uiterst effectieve zonwering
 2. Isolatie tegen warmte, kou en geluid
 3. Inbraakpreventie
 4. Volledige verduistering
 5. Privacy

Rolluiken voor zonwering

Wist u dat rolluiken de temperatuur in huis gemiddeld 7 graden lager houden? Daarmee zijn rolluiken de meest effectieve vorm van zonwering.

Rolluiken voor isolatie

In de zomer helpen rolluiken met het vast houden van de koele aangename temperatuur in huis. Daarentegen houden rolluiken in de winter juist de warmte vast. Zo profiteert u in zowel de winter als de zomer van isolerende rolluiken. Veel last van geluid van buitenaf? Ook dan zijn rolluiken ideaal. In onze lamellen zit een geluidswerende stof – pur – waardoor de rolluiken ook isolatie bieden voor geluid.

Rolluiken tegen inbraak

Inbraakpreventie, wie wilt dat niet? Stel u gaat op vakantie of bent met kerst weg. Er zijn dan helaas regelmatig inbraken. Met rolluiken verkleint u de kans op inbraken. Dat zit zo: al onze elektrische rolluiken hebben stugge veren. Dit noemen we ook wel anti-optilveren. Dankzij deze veren is het zo goed als onmogelijk om het rolluik van buitenaf op te tillen. Wel zo veilig.

Volledige verduistering met rolluiken

Met screens kijkt u van buiten niet naar binnen maar wel van binnen naar buiten. Hierdoor zijn screens niet 100% verduisterend. Rolluiken zijn dat wel. Ideaal om niet in de zomer al wakker te worden zodra de zon opkomt. Ook helpt dit om de temperatuur in huis lager te houden.

Privacy met rolluiken

Doordat rolluiken volledig verduisteren, bieden ze ook privacy. Voorbijgangers kunnen namelijk niet naar binnen kijken. Zo functioneren rolluiken ook een beetje als gordijnen. Kortom, vele voordelen met onze rolluiken.

Waar moet ik op letten bij rolluiken?

Als u weet dat rolluiken het type zonwering is waarnaar u op zoek bent, dan bent u er helaas nog niet. Het kiezen van de juiste specificaties en het vergelijken van verschillende partijen kan best ingewikkeld zijn. Daarom helpen wij u bij deze keuze.

Wilt u dat Rolloek  met u mee kijkt, u persoonlijk adviseert of de rolluiken komt inmeten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Van te voren weten welk type rolluik, welke specificaties en welke motor voldoen aan uw wensen? Lees dan nog even verder.

Het juiste rolluik kiezen

Als u heeft bepaald dat een rolluik de juiste zonwering, moet u nog de volgende keuzes maken:

 1. Type rolluik
 2. De plaatsing
 3. Afmetingen
 4. Kleuren
 5. Type bediening
 6. Montage

Al deze factoren spelen mee tijdens het op maat maken van uw rolluik. Per stap helpen wij u om de juiste keuze te maken. We beginnen met het type rolluik. Bekijk in onderstaande tabel de verschillen:

Rolluik op zonne-energie

Rolluiken op zonne-energie werken dankzij een zonnepaneel aan de voorzijde van het rolluik, zoals te zien op de foto. Dankzij dit zonnepaneel laadt de accu op duurzame wijze op. Daglicht is al voldoende om de motor volledig op te laden.

Doordat het solar rolluik geen bedrading naar binnen nodig heeft, hoeft er geen gat in de muur of het kozijn geboord te worden. Ideaal met kunststofkozijnen of locaties waar een rolluik moeilijk aan te sluiten in op het stroom.

Rolluik specificaties

Bij een rolluik plus zijn de lamellen dikker. Deze dikkere lamellen bieden voldoende stevigheid bij een rolluik dat breder is dan 320 centimeter. Wilt u een rolluik dat minder breed is? Dan is een standaard rolluik voldoende.

Plaatsing van het rolluik

Het is erg belangrijk om van te voren te bepalen waar het rolluik geplaatst moet worden. Er zijn hier drie keuzes:

 1. Het rolluik op de muur plaatsen
 2. Het rolluik tussen de muur plaatsten
 3. Het rolluik op het kozijn plaatsen

Dit is belangrijk voor de type geleiders die wij op het rolluik zetten. Elk type plaatsing heeft eigen voordelen.

Rolluik plaatsen op de muur

Bij plaatsing op de muur wordt er niet in de kozijnen geboord. Dit is een groot voordeel met kunststof kozijnen.

Rolluik plaatsen tussen de muur

Hierbij wordt het rolluik tussen de dagkanten, in de kantelaaf, gemonteerd. Dit werk komt heel nauwkeurig, maar heeft wel de meest subtiele afwerking. Daarnaast is het een belangrijk voordeel dat de rolluikkast niet in de weg zit bij het openen van het raam. Hiervoor zijn speciale geleiders nodig.

Rolluik plaatsen op het kozijn

Bij het plaatsen op het kozijn valt het rolluik mooi weg bij de gevel. Maar dit type montage kan niet bij openslaande deuren.

De globale of exacte maat bepalen

Om de prijs van uw rolluik te bepalen, heeft een dealer de exacte afmetingen nodig. Heeft u geen exacte afmetingen? Dan krijgt u met globale afmetingen een goede indicatie. Omdat alle rolluiken op de millimeter nauwkeurig op maat worden gemaakt, is het belangrijk dat de afmetingen precies kloppen. Naar wens komt een dealer bij u in de buurt de rolluik inmeten zodat u verzekerd bent van de juiste afmetingen.

Het kiezen van de juiste motor

Met keuze uit 7 verschillende motoren begrijpen we dat dit een lastige keuze kan zijn. Een dealer helpt u graag met persoonlijk advies. In het kort:

 1. Excellent motor met schakelaar – de goedkoopste optie voor elektrische bediening met schakelaar
 2. Excellent motor met afstandsbediening – onze eigen motor met afstandsbediening om tot 15 meter afstand te bedienen
 3. Excellent solar motor – onze motor voor rolluiken die werken op zonne-energie
 4. Somfy motor met schakelaar – betrouwbare somfy motor (duurder dan onze eigen motor) voor bediening met schakelaar
 5. Somfy motor Ilmo – betrouwbare somfy motor (duurder dan onze eigen motor) voor bediening met afstandsbediening en obstakeldetectie
 6. Somfy motor Oximo IO – betrouwbare somfy motor met afstandsbediening en Somfy App en obstakeldetectie.
 7. Somfy motor RS 100 IO – stille somfy motor te bedienen met afstandsbediening en Somfy App met obstakeldetectie, lange levensduur en stille rolluikmotor.

Help, vastgevroren rolluiken

Een bekend probleem tijdens de koude wintermaanden. U wilt ‘s ochtends de rolluiken openen, maar dit gaat niet doordat deze zijn vastgevroren. Wij proberen vastgevroren rolluiken op twee manieren te voorkomen:

1. Borstels in plaats van rubbers
De rubbers in de geleiders kunnen bevriezen. Om dit te voorkomen zitten er in onze rolluiken geen rubbers, maar borstels. De borstel kunnen niet bevriezen, maken minder geluid en zijn onderhoudsvriendelijk.

2. Obstakeldetectie
Via het luchtrooster kan er condens tussen de lamellen komen te zitten. Als dit bevriest, blijft het rolluik vast zitten. Om te voorkomen dat je het rolluik kapot trekt zijn er elektrische rolluiken met obstakeldetectie. Het rolluik stopt dan automatisch met bewegen zodra er weerstand is. Hiermee bent u ervan verzekerd dat de rolluiken zichzelf niet kapot trekken.