ROLLUIKEN OP ZONNE-ENERGIE

 

Een solar rolluik is een rolluik dat werkt op zonne-energie. Profiteer van uiterst effectieve duurzame rolluiken op zonne-energie


Rolluiken-op-zonne-energie-1-1920x604

 

Waarom kiezen voor een solar rolluik?

Rolluiken op zonne-energie hebben dezelfde voordelen als onze standaard rolluiken. Daarmee profiteert u standaard van de volgende 5 voordelen:

  1. Uiterst effectieve zonwering
  2. Isolatie tegen warmte, kou en geluid
  3. Inbraakpreventie
  4. Volledige verduistering
  5. Privacy

Daarnaast heeft u ook profijt van de volgende 3 unieke voordelen bij het gebruik van rolluiken op zonne-energie:

  1. Duurzaamheid
  2. Draadloos
  3. Geen kabelgaten in de muur

 

Duurzaamheid

De solar rolluiken hebben geen stroom nodig. Hierdoor zijn de rolluiken volledig energieneutraal en daardoor duurzaam. Daarnaast helpen rolluiken ook om de warmte in de winter binnen te houden waardoor de verwarming een graad lager kan staan, zonder in te leveren op comfort. Daardoor spelen rolluiken ook een grote rol in verduurzaming van huizen.

Draadloos

Doordat de rolluiken op zonne-energie niet op het stroom aangesloten hoeven te worden, zijn ze volledig draadloos. Dit heeft als voordeel dat u geen rekening hoeft te houden met waar stroom zit. Zo kunt u ook op moeilijk bereikbare plekken rolluiken plaatsen.

Geen kabelgaten in de muur

Daarnaast hoeft er ook niet in de muur of het kozijn te boord te worden om het stroom aan te sluiten. Hierdoor is de montage korter en heeft u geen problemen met de garantie op bijvoorbeeld kunststof kozijnen.

Hoe werkt een rolluik op zonne-energie?

Begrijpelijk dat u vragen heeft over de werking van het rolluik solar. Qua bedieningsgemak werkt een rolluik op zonne-energie hetzelfde als onze elektrische rolluiken. Met de afstandsbediening sluit of opent u de rolluiken eenvoudig. Op de afstandsbediening kunnen meerdere rolluiken verbonden worden en deze werkt tot 15 meter afstand. Qua techniek zijn er uiteraard wel een aantal verschillen.

 

Rolluik met zonnepaneel

Zoals op de foto te zien is, zit er op Solar rolluiken een zonnepaneel aan de voorzijde van het rolluik. Hierop schijnt de zon waardoor de accu van de motor op laad. Bij levering is de accu standaard vol en met een volle accu kan het rolluik tot wel honderd bewegingen maken.

2000 lux per dag

Het rolluik heeft 6 uur per dag 2000 lux per dag nodig. Op een bewolkte winterdag heeft de zon al snel een sterkte van 1000 lux. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat de zon te weinig schijnt om gebruik te maken van een solar rolluik.

Voordelen van het solar rolluik


Duurzaamheid     Energieneutraal en isolerend


Veiligheid     Inbraakwerend en te gebruiken bij brand


Besparen op de energierekening     Doordat de airco en verwarming minder aan hoeven


Zonwering      Meest effectieve manier van zonwering