Wat zijn screens?

Screens zijn het type zonwering waar het zonweringdoek verticaal voor het raam komt te hangen. Hierdoor schijnt er geen direct zonlicht naar binnen en profiteert u binnen van een lagere temperatuur in de zomer.

Ten opzichte van rolluiken zijn er een aantal belangrijke voordelen. Zo verduisterd een screen de kamer niet waardoor u geen opgesloten gevoel ervaart. Ook kunt u nog gewoon van binnen naar buiten kijken. Een screen wordt ook veel gebruikt als privacyscherm omdat voorbijgangers niet meer naar binnen kunnen kijken. Een screen heeft dus vele unieke voordelen.

Het verschil tussen screens en ritsscreens

Naast standaard screens, kunt u ook kiezen voor een ritsscreen. Bij een ritsscreen is de zijkant van het doek verbonden aan de zijgeleider. Hierdoor heeft u geen last van een lichtspleet en gaat het doek niet klapperen bij harde wind. Dit wordt ook wel een windvaste screen genoemd.

Ook is een ritsscreen verkrijgbaar met motor die werkt op zonne-energie. Dit heet een solar screen.

Wil u gaan voor zonwering met een goede kwaliteit voor de scherpste prijs? Ga dan voor een standaard screen.

Zonwering met screens

Screens houden de zon buitenshuis zonder uw kamer te verduisteren. Hierdoor kunt u nog naar buiten kijken en ervaart u geen opgesloten gevoel. Daarbij kunnen voorbijgangers niet naar binnenkijken en profiteert u dus ook van privacy.

Daarnaast zijn screens ook erg stijlvol en geschikt voor elke woning.

Screens passen bij elke woning: van een grote villa tot een knus appartement

Met screens, rolluiken en zonnepanelen wordt uw huis duurzamer

Screens met de beste prijs

Op zoek naar screens met een uitstekende kwaliteit, maar wilt u ook de beste prijs? Ga dan voor ons standaard screen. Dit biedt evenveel zonwering als ritsscreens, maar wel voor een scherpere prijs.

Ritsscreens op maat

Screen wordt op de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt in onze fabriek. Daardoor is elke afmeting tot 550 cm mogelijk. Ook qua kleuren zijn verschillende combinaties mogelijk.

De screenkast is verkrijgbaar in het wit, crĂšmewit en antraciet. Screens hebben een lichtdoorlatendheid van 1 tot 3% en een zonfiltering van 85%. Het doek van de screens is verkrijgbaar in meer dan dertig kleuren. In de offerte worden enkel de meest verkochte kleuren getoond. Bent u op zoek naar een andere kleur screens? Kom dan in contact.

Stijlvolle screens in de kleuren van de woning

Met screens kijkt u niet van buiten naar binnen

Privacy met ritsscreens

Met screens profiteert u niet alleen van zonwering maar ook van privacy. Want hoewel u wel van binnen naar buiten kunt kijken, kijken voorbijgangers niet van buiten naar binnen.

Dit komt door de weving van het doek. Hierdoor valt het licht nog wel naar binnen, en heeft u dus ook nog binnenshuis daglicht terwijl de ritsscreens gesloten zijn, maar kunnen voorbijgangers niet naar binnen kijken.

Verduisterende screens

Normaal zijn screens niet volledig verduisterend en laten de screendoeken daglicht door. Bent u op zoek naar een alternatief voor een rolluik met een 100% verduisterend screendoek? Dat kan op aanvraag.

Hierbij is de weving helemaal dicht en kijkt u ook niet van binnen naar buiten. Doordat de screens de kamer volledig donker houden zijn de screens nog effectiever als het gaat om zonwering. Het voordeel ten opzichte van rolluiken is dat de verduisterende screens een subtieler uiterlijk hebben.

Met screens kijk je wel van binnen naar buiten