Het kleurvaste O’Bravia doek op onze Solero® parasols, is van ongekende kwaliteit. De kleurechtheid van het O’Bravia-doek, wordt beoordeeld met een 7-8 op een schaal van 8.

Dit is de hoogst bereikbare kwaliteit op de markt. Daarom bieden wij u 4 jaar kleurgarantie op uw parasol, in de praktijk, behoudt het doek zijn diepe pigment nog veel langer.

Daarnaast zijn Solero® doeken behandeld met een waterafstotende coating (waterkolom 300mm), zodat u ook tijdens een zomerse bui droog blijft onder uw parasol.

 

Solero® Fuerto Pro zweefparasol voor horeca – 3×3 meter

Solero’s Fuerto staat voor kracht en elegantie. Deze vrijhangende parasol is geschikt voor het zware werk. De stabiele Fuerto Pro is verkrijgbaar in 300×300 cm en kan daardoor moeiteloos ingezet worden in de horeca, maar is ook zeer geschikt voor plaatsingen in de tuin.

Fuerto is eenvoudig en snel te bedienen, onmisbare eigenschappen op uw overvolle terras deze zomer. Solero’s nieuwste telg is uniek door zijn push-and-pull systeem, in een simpele zwier duwt u de parasol open. Sluiten gaat net zo gemakkelijk, door de hendel van de parasol naar beneden te trekken. Deze professionele parasol is niet kantelbaar, maar vormt een stabiele overkapping van uw terras.

 

Dé vrijhangende horecaparasol
Dé vrijhangende parasol, die uitermate geschikt is voor intensief gebruik in de horeca. De sterke arm houdt het doek van 9 m2 moeiteloos op zijn plek en beschermt u en uw gasten tegen de warme zomerzon en een zomerse bui.

Geen koord
Het openen en sluiten van parasols die lijken op de Fuerto, wordt vaak geregeld door een koord met lierwerk. Niet bij deze krachtpatser. Het systeem opent en sluit door middel van een gasveer, opdraaien behoort dus tot de verleden tijd. Zo houdt u meer tijd over om te genieten van het heerlijke weer.

Vier jaar kleurgarantie
Het O’Bravia doek is van waterdichte, kleurvaste en UV-werende kwaliteit en wordt standaard aangeboden met vier jaar kleurgarantie.

De Fuerto Pro zweefparasol is verkrijgbaar in 300x300cm. Door zijn solide ontwerp, is de parasol zelfs geschikt voor gebruik in de horeca, of locaties met wind.

Een waterkolom zegt iets over de hoeveelheid water dat een parasoldoek kan ‘verdragen’ alvorens er water doorheen dringt. Een waterkolom van 300 mm wil zeggen dat een doek pas water doorlaat wanneer er een druk op staat die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van 30 cm hoogte. De waterkolom geeft dus aan hoeveel mm water er per cm2 op het doek kan staan voordat het materiaal doorlekt.

De kwaliteit en duurzaamheid van een parasol worden voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van het doek. De snelheid van het verkleuren (door UV-straling) is afhankelijk van de manier waarop het garen is gekleurd. In tegenstelling tot de meeste polyester doeken op de markt, worden de garens van Solero parasols tijdens de productie in de vezelkern geverfd, hierdoor kunnen we een lange levensduur garanderen. Garens die pas na productie gekleurd worden, zullen beslist sneller verkleuren. Vergelijk het met een wortel en een radijs.

Solero parasoldoeken vormen een prima bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Door de aantasting van de ozonlaag worden er steeds minder ultraviolette stralingen gefilterd. Daarom wordt een kwalitatief doek met een optimale bescherming steeds belangrijker. Alle doeken filteren 100% van de schadelijke ultraviolette stralingen. Dit duiden wij aan met de factor UPF 50+.

De volant is de strook textiel onderaan de voorzijde van een zonnescherm of parasol, vaak in hetzelfde patroon als het zonnescherm zelf. Vroeger was een volant vaak gegolfd, tegenwoordig zijn ze meestal recht. Fuerto wordt standaard zonder volant geleverd. Zoekt u een zweefparasol met volant? We kunnen de Prostor parasols eventueel ook leveren met een afritsbare volant.

Het windventilatiedak dient voor de luchtafvoer wanneer de wind onder de parasol zou slaan. Hiermee wordt de parasol dus stabieler. Bovendien kan warme lucht via dit dakje naar boven ontsnappen

Het frame van de Solero parasols wordt vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Aluminium heeft een relatief laag gewicht met een hoge sterkte. Bovendien is het materiaal corrosiebestendig en recyclebaar

Het frame van Fuerto bestaat uit twee delen: de mast wordt in de aluminium staander vergrendeld. Het voordeel hiervan is dat de parasol minder ruimte in beslag neemt wanneer u hem ’s winters opbergt. Alle afmetingen staan in onze productfolder. Deze vindt u onderaan deze pagina

Het sluiten van de parasol naar de mast houdt in dat behalve de inklappende beweging, de parasol ook een zijwaartse beweging maakt waardoor de ingeklapte parasol tegen de mast hangt zodra deze wordt dicht gedraaid. Hierdoor neemt de parasol heel weinig ruimte in beslag in gesloten toestand.

De Fuerto wordt geleverd met een bajonetsluiting en een hefboom waarme u de parasol moeiteloos 360° over uw terras kan draaien.

De baleinen van een parasol zijn de ‘spaken’ waar het doek op gespannen staat. Bij een rechthoekige of vierkante parasol is er een onderscheid tussen de lange en de korte balein. De lange baleinen zijn de baleinen die de hoeken met elkaar verbinden, de korte baleinen zijn de baleinen die de korte kanten met elkaar verbinden.

De Fuerto laat zich eenvoudig bedienen d.m.v. een push-up systeem met gasveer. Dit systeem is gebruiksvriendelijk, licht, en duurzaam.

U ontvangt bij aankoop van een Fuerto parasol een gratis beschermhoes in de kleur beige, welke is voorzien van een vuil- en waterafstotende coating en een bescheiden logo. Zelfs in gesloten positie is het zichtbaar dat u een originele Solero op uw terras heeft staan.

Brochure

De Fuerto Pro horecaparasol is verkrijgbaar in de volgende kleurvaste doektinten:

zwart
spa
parelwit
platinum grijs
taupe