Solero® Lasagna Pro – Houten design parasol – 330 cm rond

Opgebouwd uit laagjes, dankt deze parasol haar naam aan het heerlijke italiaanse ovengerecht. Het ziet er natuurlijk erg leuk uit, maar deze lagen hebben ook twee bijzondere functies. Doordat er ruimte tussen de zogenaamde multivolants zit, kan de lucht gemakkelijk door de openingen weg blazen. Hierdoor staat de Lasagna als een huis, ook bij een windje. Daarnaast houdt u zelf het hoofd koel. Warme lucht die zich onder de parasol verzamelt, stijgt op en verdwijnt.

 

Deze ademende laagjesparasol heeft een diameter van Ø330 cm en is eenvoudig te bedienen. Het doek staat altijd mooi strak, dankzij de metalen doekspanners.

Adem in, adem uit
Heeft u wel eens met een paraplu door een stevige regenbui gelopen? Dan kent u het krachtige rukken van de wind tegen de binnenkant van uw paraplu. Als die lucht nu een uitgang zou hebben, zou het dragen van uw paraplu veel lichter zijn. Toch? Bij de Lasagna is hier aan gedacht. De parasol blijft waterdicht omdat de lagen elkaar overlappen.

 
Uit het juiste hout gesneden
Aluminium mag dan wel licht, sterk, recyclebaar en mooi zijn, het geeft toch een ander gevoel dan hout. Hout is een natuurproduct en geeft een warme uitstraling. Bij een relatief laag gewicht, heeft het een grote sterkte en is bovendien karakteristiek. Een houten parasol is een natuurlijke verbinding tussen uw binnen en buiten.

 

Loopt op rolletjes
Net als Solero’s Patio parasol, opent en sluit de Lasagna Pro door middel van een stevig koord en een dubbele katrol. Hijs de zeilen en geniet van uw schaduwplek.

De Lasagna parasol wordt standaard geleverd in een multivolant uitvoering. Dit gepatenteerde baleinensysteem ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook bijzonder functioneel: doordat het doek uit verschillende lagen is opgebouwd, wordt de parasol stabieler én blijft het tevens koeler.

U opent en sluit de Lasagna parasol heel makkelijk door middel van een stevig koord met een dubbele katrollensysteem.

De kwaliteit en duurzaamheid van een parasol worden voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van het doek. De snelheid van het verkleuren (door UV-straling) is afhankelijk van de manier waarop het garen is gekleurd. In tegenstelling tot de meeste polyester doeken op de markt, worden de garens van Solero parasols tijdens de productie in de vezelkern geverfd, hierdoor kunnen we een lange levensduur garanderen. Garens die pas na productie gekleurd worden, zullen beslist sneller verkleuren. Vergelijk het met een wortel en een radijs.

Een waterkolom zegt iets over de hoeveelheid water dat een parasoldoek kan ‘verdragen’ alvorens er water doorheen dringt. Een waterkolom van 300 mm wil zeggen dat een doek pas water doorlaat wanneer er een druk op staat die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van 30 cm hoogte. De waterkolom geeft dus aan hoeveel mm water er per cm2 op het doek kan staan voordat het materiaal doorlekt.

Solero parasoldoeken vormen een prima bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Door de aantasting van de ozonlaag worden er steeds minder ultraviolette stralingen gefilterd. Daarom wordt een kwalitatief doek met een optimale bescherming steeds belangrijker. Alle doeken filteren 100% van de schadelijke ultraviolette stralingen. Dit duiden wij aan met de factor UPF 50+.

De Lasagna parasol is leverbaar in een vaste afmeting van 330 cm rond.

De volant is de strook textiel onderaan de voorzijde van een zonnescherm of parasol, vaak in hetzelfde patroon als het zonnescherm zelf. Vroeger was een volant vaak gegolfd, tegenwoordig zijn ze meestal recht. De Lasagna parasol wordt standaard zonder volant geleverd.

Het Lasagna doek kan prima worden bedrukt met uw reclametekst of logo. Dit kunnen we doen op de boven- of onderkant van het doek. 

Het frame van de Solero parasols wordt vervaardigd uit hoogwaardig hout. Dit geeft een warme sfeer aan de parasol.

De baleinen van een parasol zijn de ‘spaken’ waar het doek op gespannen staat. Bij een vierkante parasol is er een onderscheid tussen de lange en de korte balein. De lange baleinen zijn de baleinen die de hoeken met elkaar verbinden, de korte baleinen zijn de baleinen die de korte kanten met elkaar verbinden.

De baleinen van de Solero Lasagna zijn uitgerust met metalen baleinveren ofwel doekspanners. Hiermee wordt het doek mooi op spanning gehouden voor een strakke uitstraling.

U ontvangt bij aankoop van een Lasagna parasol een gratis beschermhoes in de kleur beige, welke is voorzien van een vuil- en waterafstotende coating en een bescheiden logo. Zelfs in gesloten positie is het zichtbaar dat u een originele Solero op uw terras heeft staan.

De Lasagna Pro houtstok parasol is verkrijgbaar in de volgende kleurvaste doektinten:

 

Brochure