Het kleurvaste O’Bravia doek op onze Solero® parasols, is van ongekende kwaliteit. De kleurechtheid van het O’Bravia-doek, wordt beoordeeld met een 7-8 op een schaal van 8.

Dit is de hoogst bereikbare kwaliteit op de markt. Daarom bieden wij u 4 jaar kleurgarantie op uw parasol, in de praktijk, behoudt het doek zijn diepe pigment nog veel langer.

Daarnaast zijn Solero® doeken behandeld met een waterafstotende coating (waterkolom 300mm), zodat u ook tijdens een zomerse bui droog blijft onder uw parasol.

Maestro Pro 400×400 of 400×300

Zoekt u een grote vierkante of rechthoekige horecaparasol met kleurvast doek en een degelijke uitstraling? Wilt u kwaliteit, waarvoor u niet teveel hoeft te betalen? Met bovendien een perfect bedieningssysteem? Dan is de Solero Maestro Pro parasol vast een prima aanbieding voor u.

Veel meters schaduw
Niet voor niets is de Maestro Pro onze meest verkochte horecaparasol. De prijs/kwaliteit verhouding is bijzonder goed. Deze grote horecaparasol is een toonbeeld van een mooi en functioneel ontwerp. Met zijn doekoppervlakte van vierkant 4×4 meter, of rechthoekig 4×3, biedt deze grote parasol u en uw gasten een optimale bescherming tegen de priemende zon of een zomers buitje. Veel terrassen in binnen- en buitenland worden door de Maestro horeca parasol beschut. Het speciale Solero O’Bravia doek is van een degelijke zware kwaliteit en bovendien kleurvast. Ook na enkele seizoenen verschiet de Maestro Pro niet van kleur. Het frame is gemaakt van aluminium en als u dat wilt, kunnen er doekgoten aan bevestigd worden tegen de regen. Zo kunnen u, en uw gasten genieten onder de waterdichte parasols op uw terras!

De ideale parasol voor de horeca!
De Maestro Pro is de ideale horecaparasol en is de zon altijd meester. De vierkante parasol is zeer groot en stevig maar al even eenvoudig te bedienen als onze andere modellen. De rechthoekige parasol heeft verder dezelfde eigenschappen en leent zich ook prima voor de horeca. Doordat de Maestro Pro parasol zowel vierkant, als rechthoekig verkrijgbaar is, bent u flexibel in het overdekken van uw terras. Doordat de rechthoekige- en vierkante parasol koppelbaar zijn, kunt u uw terras maximaal overdekken, en bent u niet afhankelijk van een 4-voud in meters! Een kelner of serveerster zal deze grote parasol zonder enig probleem kunnen openen en sluiten. De slinger van deze parasol is uitneembaar, zodat het ook veilig is om deze parasol buiten te laten staan met kinderen in de buurt. Alleen u kunt de parasol openen of sluiten.

Parasoldoek bedrukken
Wilt u uw eigen bedrijfsnaam in het zonnetje zetten? Dat kan. De volant van de Maestro Pro parasol kan namelijk worden bedrukt.

De Maestro wordt geproduceerd in twee royale formaten van 3×4 m (rechthoekige parasol) of 4×4 m (vierkante parasol). Bent u op zoek naar een grotere horecaparasol? Dan is Solero Basto (5×5 m) of Solero Prostor (5.15×5.15 m of 6.15×6.15 m) misschien een optie voor u.

De kwaliteit en duurzaamheid van een parasol worden voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van het doek. De snelheid van het verkleuren (door UV-straling) is afhankelijk van de manier waarop het garen is gekleurd. In tegenstelling tot de meeste polyester doeken op de markt, worden de garens van Solero parasols tijdens de productie in de vezelkern geverfd, hierdoor kunnen we een lange levensduur garanderen. Garens die pas na productie gekleurd worden, zullen beslist sneller verkleuren. Vergelijk het met een wortel en een radijs.
 
 

Een waterkolom zegt iets over de hoeveelheid water dat een parasoldoek kan ‘verdragen’ alvorens er water doorheen dringt. Een waterkolom van 300 mm wil zeggen dat een doek pas water doorlaat wanneer er een druk op staat die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van 30 cm hoogte. De waterkolom geeft dus aan hoeveel mm water er per cm2 op het doek kan staan voordat het materiaal doorlekt.

Solero parasoldoeken vormen een prima bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Door de aantasting van de ozonlaag worden er steeds minder ultraviolette stralingen gefilterd. Daarom wordt een kwalitatief doek met een optimale bescherming steeds belangrijker. Alle doeken filteren 100% van de schadelijke ultraviolette stralingen. Dit duiden wij aan met de factor UPF 50+. 

De volant is de strook textiel onderaan de voorzijde van een zonnescherm of parasol, vaak in hetzelfde patroon als het zonnescherm zelf. Vroeger was een volant vaak gegolfd, tegenwoordig zijn ze meestal recht. Maestro Prestige wordt standaard geleverd met een rechte volant, vaak wordt deze bedrukt met een reclametekst of logo. Op zoek naar een grote parasol zonder volant? Kijk dan eens naar onze Solero Basto

Het Maestro Prestige doek kan worden bedrukt met uw reclametekst of logo. Dit kunnen we doen op de boven- of onderkant van het doek, maar meestal wordt de reclame-uiting op de volant van de parasol gezet. Bij de Maestro Prestige komt uw bedrukking daar het best tot zijn recht. Houd er wel rekening mee dat de maximale hoogte voor de bedrukking op de volant ongeveer 17 cm is. 

De Maestro reuzenparasol is uitgerust met een telescopische mast. Dit houdt in dat de mast naar beneden zakt wanneer hij wordt geopend en weer stijgt zodra hij wordt gesloten. Zie voor meer informatie ook de verklarende tekst over het ‘sluiten boven de tafel’

De Maestro parasol sluit boven de tafel. Een groot voordeel, vooral voor horecaondernemers. Stoelen en tafels hoeven niet steeds te worden verschoven bij het in- of uitklappen van de parasols. Alle afmetingen staan vermeld in onze productfolder. Deze vindt u onderaan deze pagina.

Het frame van de Solero parasols wordt vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Aluminium heeft een relatief laag gewicht met een hoge sterkte. Bovendien is het materiaal corrosiebestendig en recyclebaar.

De baleinen van een parasol zijn de ‘spaken’ waar het doek op gespannen staat. Bij een vierkante parasol is er een onderscheid tussen de lange en de korte balein. De lange baleinen zijn de baleinen die de hoeken met elkaar verbinden, de korte baleinen zijn de baleinen die de korte kanten met elkaar verbinden.

De baleinen van Solero worden vervaardigd uit sterk aluminium met een degelijke wanddikte. Maestro wordt ook nog eens voorzien van extra steunbaleinen; hierdoor wordt ook voor deze grote parasols de windbestendigheid gegarandeerd.
De slinger van de parasol is het onderdeel waarmee de parasol bediend wordt, vaak staat op de slinger of zwengel aangegeven welke kant deze opgedraaid moet worden om de parasol te openen of te sluiten. De slinger stuurt het lierwerk aan dat ervoor zorgt dat er kracht op het koord komt te staan, of juist niet. Maar waarom een uitneembare slinger? Vooral voor horecaondernemers is het handig wanneer zij de slinger van hun parasol af kunnen halen zodat bij drukte er niemand tegen de slinger aan zal lopen en niet iedereen zomaar de parasol kan openen of sluiten.
 
U ontvangt bij aankoop van een Maestro parasol een gratis beschermhoes in de kleur beige, welke is voorzien van een vuil- en waterafstotende coating en een bescheiden logo. Zelfs in gesloten positie is het zichtbaar dat u een originele Solero op uw terras heeft staan.
 

De Maestro Pro horecaparasol is verkrijgbaar in de volgende kleurvaste doektinten:

platinum grijs
taupe
zwart
parelwit
rood
bosgroen
marine blauw

Brochure

(kleuren op uw beeldscherm kunnen afwijken.)