Het kleurvaste doek op onze Solero® parasols, is van ongekende kwaliteit. De kleurechtheid van het doek, wordt beoordeeld met een 7-8 op een schaal van 8.

Dit is de hoogst bereikbare kwaliteit op de markt. Daarom bieden wij u 4 jaar kleurgarantie op uw parasol, in de praktijk, behoudt het doek zijn diepe pigment nog veel langer.

Solero┬« Prostor Pro ÔÇô tuinparasol met 1 tot 4 doeken aan een mast

De tuin wordt steeds meer een plek om te genieten en bij te komen. Dus is luxe anno 2020 een must voor elke tuin. Geen krakkemikkige bankjes en een gespannen zeil tegen zon en regen, maar comfortabele fauteuils en high-tech trendy parasols.

Solero brengt met de Prostorserie een aantal unieke tuinparasols op de markt, die van uw terras een openlucht woonkamer maken. De parasol wordt voor u op maat gemaakt en is de finishing touch voor boven uw tuinmeubelen of loungeset. Geen zonnestraal meer die ogen verblindt, geen zonnebrillen meer die gesprekken verstoren en voor een klein zomerbuitje hoeft niemand meer naar binnen. Solero Prostor is meer dan een parasol, het is een gemakkelijk inklapbare overkapping met heel veel mogelijkheden!

Uniek schuifsysteem
De opstelling bestaat namelijk uit een degelijke aluminium mast, waaraan 1 tot 4 parasoldoeken kunnen worden gehangen. Openen en sluiten is even simpel als geniaal; met de gepatenteerde gasveer glijdt de parasol direct in de gekozen positie. Met 4 doeken per parasol cre├źert u zelfs een oppervlakte van meer dan 36 m2! Een ideale buitenzonwering waar u jarenlang plezier aan zult beleven! U kunt de Solero Prostor ook bestellen met ge├»ntegreerde sfeerverlichting, die u, heel gemakkelijk kunt activeren met de bijgeleverde afstandbediening! Bovendien kunt u ook de tegelvoet opleuken met de speciale┬ámoodlights.

Gemak dient de mens
Kan het nog luxer? Jazeker! De P6 Uno, Duo, Trio of Quattro parasol kan namelijk ook worden geleverd met een elektrische motor! De P7 kan dat niet, maar deze parasol kan wel 300 graden om zijn as draaien. Bovendien is het model Prostor P7 ook geschikt als muurparasol. Schaduw en beschutting waar u dat wilt!

De doeken van de Prostor P6 zijn leverbaar in een rond formaat van 350 cm. en in vierkante afmetingen van 250*250 cm., en 300*300 cm. Bij de ronde uitvoering kunt u kiezen uit een Uno of Duo opstelling, bij de vierkante doeken heeft u de keuze uit een Uno, Duo, Trio of Quattro versie, waarbij de doeken ook nog met elkaar kunnen worden verbonden door doekgoten (kijk onder het kopje ‘doekgoten met ritsen’ voor de verklarende tekst).

De kwaliteit en duurzaamheid van een parasol worden voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van het doek. De snelheid van het verkleuren (door UV-straling) is afhankelijk van de manier waarop het garen is gekleurd. In tegenstelling tot de meeste polyester doeken op de markt, worden de garens van Solero parasols tijdens de productie in de vezelkern geverfd, hierdoor kunnen we een lange levensduur garanderen. Garens die pas na productie gekleurd worden, zullen beslist sneller verkleuren. Vergelijk het met een wortel en een radijs.

Een waterkolom zegt iets over de hoeveelheid water dat een parasoldoek kan ÔÇśverdragenÔÇÖ alvorens er water doorheen dringt. Een waterkolom van 300 mm wil zeggen dat een doek pas water doorlaat wanneer er een druk op staat die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van 30 cm hoogte. De waterkolom geeft dus aan hoeveel mm water er per cm2 op het doek kan staan voordat het materiaal doorlekt.

Solero parasoldoeken vormen een prima bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Door de aantasting van de ozonlaag worden er steeds minder ultraviolette stralingen gefilterd. Daarom wordt een kwalitatief doek met een optimale bescherming steeds belangrijker. Met uitzondering van de doeken white sand en naturel (die een UPF waarde van 30+ hebben en 95% van het zonlicht tegenhouden), filteren de Solero Prostor doeken 100% van de schadelijke ultraviolette stralingen. Dit duiden wij aan met de factor UPF 50+.

De professionele Solero Prostor P6 tuinparasol bestaat uit een middenpaal waaraan maar liefst tot vier parasols kunnen worden bevestigd. Een Duo opstelling, met 2 doeken aan de mast, kan later altijd worden uitgebreid naar een Quattro versie, door er eenvoudigweg nog 2 extra doeken aan toe te voegen.

Een doekgoot is een verbindingsstuk welke tussen twee parasols geritst kan worden, hierdoor is de totale oppervlakte onder de parasol droog en loopt het regenwater langs de buitenkanten van de parasol weg. De doekgoten kunnen worden geplaatst tussen de verschillende doeken van de P6 Duo, Trio en Quattro.

Solero Prostor wordt geleverd met het unieke en gepatenteerde one-move bedieningssysteem, compleet met gasveer, voor een moeiteloze bediening. In het filmpje op deze pagina ziet u hoe gemakkelijk de parasols zich laten openen en sluiten.

U kunt de doeken van de Solero Prostor parasol afzonderlijk van elkaar openen of sluiten. Bekijk het filmpje op deze pagina voor meer informatie.

Solero Prostor is uitgevoerd met een kwalitatief hoogwaardige gasdrukveer; dit bespaart u het zware werk.

De Solero Prostor parasol sluit boven de tafel. Stoelen en tafels hoeven dus niet steeds te worden verschoven bij het in- of uitklappen van de parasols.

De doeken van Solero Prostor sluiten naar de mast. Dat de ingeklapte parasol tegen de mast hangt zodra deze gesloten is. In gesloten toestand ontstaat een compact geheel. De XL versie, een grote parasol van 615*615 cm. , heeft slechts een masthoogte van 270 cm. Een groot voordeel: de meeste parasols met een vergelijkbaar doekoppervlak komen tot een totale hoogte van wel 5 meter en zijn hierdoor, letterlijk, een sta-in de-weg.

De Solero Prostor tuinparasols zijn leverbaar in de volgende kleuren:

white sand
buttercup
black widow
natural white
night blue
terra cotta
lead grey
olive green
taupe
carbon grey
paris red
bitter orange

Hieronder ziet u de verschillende opstelmogelijkheden van de Solero Prostor parasols: