Het kleurvaste doek op onze Solero® parasols, is van ongekende kwaliteit. De kleurechtheid van het doek, wordt beoordeeld met een 7-8 op een schaal van 8.

Dit is de hoogst bereikbare kwaliteit op de markt. Daarom bieden wij u 4 jaar kleurgarantie op uw parasol, in de praktijk, behoudt het doek zijn diepe pigment nog veel langer.

P6 Uno 300×300 of 250x250cm

De Solero Prostor P6 muurparasol is een klasse apart. Met geen enkele andere muurparasol kunt u een vergelijkbaar schaduwoppervlak creëren. De parasol is namelijk oneindig te koppelen door middel van ritsbare doekgoten. De zonwering kan zelfs ‘de hoek om’ naar een aangrenzende muur.

Minimale belasting
De Solero Prostor P6 parasols worden dan ook vaak aangeschaft als alternatief voor een zonnescherm. Een zonwering is vaak relatief zwaar, waardoor de muur van uw woning wordt belast. Heeft u een uitbouw of een erker, dan is een muurparasol meestal een beter alternatief. Hiermee belast u de muur immers veel minder en bent u niet gebonden aan een maximale breedte.

Compact pakket
In gesloten positie valt de parasol nauwelijks op. Het systeem sluit volledig naar de mast, welke ook wordt beschermd door de speciale muurparasolhoes.

De Solero Prostor muurparasols hebben hetzelfde gepatenteerde bedieningssysteem als de P6 Quattro. In het filmpje ziet u hoe makkelijk de muurparasols zich ontvouwen en sluiten. Genieten van een mooie zomeravond? De Solero Prostor muurparasols zijn ook leverbaar met verlichting of verwarming! 

Solero Prostor wordt geleverd met het unieke en gepatenteerde one-move bedieningssysteem, compleet met gasveer, voor een moeiteloze bediening. In het filmpje op deze pagina ziet u hoe gemakkelijk de doeken zich laten openen en sluiten.

De kwaliteit en duurzaamheid van een parasol worden voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van het doek. De snelheid van het verkleuren (door UV-straling) is afhankelijk van de manier waarop het garen is gekleurd. In tegenstelling tot de meeste polyester doeken op de markt, worden de garens van Solero parasols tijdens de productie in de vezelkern geverfd, hierdoor kunnen we een lange levensduur garanderen. Garens die pas na productie gekleurd worden, zullen beslist sneller verkleuren. Vergelijk het met een wortel en een radijs.

Een waterkolom zegt iets over de hoeveelheid water dat een parasoldoek kan ‘verdragen’ alvorens er water doorheen dringt. Een waterkolom van 300 mm wil zeggen dat een doek pas water doorlaat wanneer er een druk op staat die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van 30 cm hoogte. De waterkolom geeft dus aan hoeveel mm water er per cm2 op het doek kan staan voordat het materiaal doorlekt.

Solero parasoldoeken vormen een prima bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Door de aantasting van de ozonlaag worden er steeds minder ultraviolette stralingen gefilterd. Daarom wordt een kwalitatief doek met een optimale bescherming steeds belangrijker. Met uitzondering van de doeken white sand en naturel (die een UPF waarde van 30+ hebben en 95% van het zonlicht tegenhouden), filteren de Solero Prostor doeken 100% van de schadelijke ultraviolette stralingen. Dit duiden wij aan met de factor UPF 50+. 

Het frame van de Solero parasols wordt vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Aluminium heeft een relatief laag gewicht met een hoge sterkte. Bovendien is het materiaal corrosiebestendig en recyclebaar.

De baleinen van een parasol zijn de ‘spaken’ waar het doek op gespannen staat. Bij een vierkante parasol is er een onderscheid tussen de lange en de korte balein. De lange baleinen zijn de baleinen die de hoeken met elkaar verbinden, de korte baleinen zijn de baleinen die de korte kanten met elkaar verbinden.

De Solero Prostor P6 muurparasol is leverbaar in twee vierkante uitvoeringen van 250*250 cm. of 300*300 cm. en in een rond formaat van 350 cm.

De vierkante uitvoering van de Solero Prostor muurparasol kan oneindig aan elkaar worden gekoppeld door de doeken met goten aan elkaar te ritsen. De zonwering kan zelfs ‘de hoek om’ naar een aangrenzende muur. De doeken kunnen nog steeds afzonderlijk van elkaar worden bediend wanneer ze los van elkaar worden geritst.

Het doek van de Prostor muurparasols kan prima worden bedrukt met uw reclametekst of logo. Dit kunnen we doen op de boven- of onderkant van het doek en zelfs op een speciaal op maat gemaakte, afritsbare volant.

Solero Prostor is uitgevoerd met een kwalitatief hoogwaardige gasdrukveer, hierdoor wordt u het zware werk bespaard.

De Solero Prostor muurparasol sluit boven de tafel. Stoelen en tafels hoeven dus niet steeds te worden verschoven bij het in- of uitklappen van de parasols.

De doeken van Solero Prostor sluiten naar de mast. Dat de ingeklapte parasol tegen de mast hangt zodra deze gesloten is. In gesloten toestand ontstaat een compact geheel.
 

De Solero Prostor muurparasols zijn leverbaar in de volgende kleuren:

white sand
buttercup
black widow
natural white
night blue
terra cotta
lead grey
olive green
taupe
carbon grey
paris red
bitter orange

Hieronder ziet u de verschillende opstelmogelijkheden van de Solero Prostor muurparasols: