Het kleurvaste O’Bravia doek op onze Solero® parasols, is van ongekende kwaliteit. De kleurechtheid van het O’Bravia-doek, wordt beoordeeld met een 7-8 op een schaal van 8.

Dit is de hoogst bereikbare kwaliteit op de markt. Daarom bieden wij u 4 jaar kleurgarantie op uw parasol, in de praktijk, behoudt het doek zijn diepe pigment nog veel langer.

Daarnaast zijn Solero® doeken behandeld met een waterafstotende coating (waterkolom 300mm), zodat u ook tijdens een zomerse bui droog blijft onder uw parasol.

Presto Pro 330×330 of 400cm rond

Presto staat in Italië voor snel. De nieuwste horecaparasol van Solero doet zijn naam niet tekort. Met het unieke easy-turn mechanisme opent u de Presto namelijk écht in een handomdraai! Sluiten gaat zelfs bijna automatisch. Op het moment dat u de knop terugdraait, glijdt de Presto parasol bijna als vanzelf in gesloten positie. Ideaal voor in de horeca, nu kunt u ‘s avonds pas echt snel sluiten!

Stevige kwaliteit
De Solero Presto komt met een stevige mast van 63 mm. De baleinen zijn extra verstevigd, waardoor de parasol bestand is tot een windkracht van 5 BF. De poedercoating is chique zilver. U kunt kiezen uit twee uitvoeringen: een vierkante parasol van 330×330 cm. of een ronde uitvoering van 400 cm. Beide uitvoeringen zijn leverbaar met trendy, kleurvaste doeken in de tinten naturel, taupe of zwart.

 

Kleur bekennen
Het doek van de Presto parasol is, evenals de doeken van de andere parasols, voorzien van een speciale waterafstotende coating. Bovendien is dit doek 100% recyclebaar. Goed voor het milieu en een prima bescherming voor uw gasten! Het doek heeft namelijk een UPF waarde van 50+ en biedt dus een optimale bescherming tegen zon en regen. Natuurlijk ontvangt u ook een beschermhoes bij uw parasol.

De Presto parasol wordt geproduceerd in een ronde en vierkante uitvoering van 400 m of 3.3×3.3 m.

De kwaliteit en duurzaamheid van een parasol worden voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van het doek. De snelheid van het verkleuren (door UV-straling) is afhankelijk van de manier waarop het garen is gekleurd. In tegenstelling tot de meeste polyester doeken op de markt, worden de garens van Solero parasols tijdens de productie in de vezelkern geverfd, hierdoor kunnen we een lange levensduur garanderen. Garens die pas na productie gekleurd worden, zullen beslist sneller verkleuren. Vergelijk het met een wortel en een radijs.

Een waterkolom zegt iets over de hoeveelheid water dat een parasoldoek kan ‘verdragen’ alvorens er water doorheen dringt. Een waterkolom van 300 mm wil zeggen dat een doek pas water doorlaat wanneer er een druk op staat die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van 30 cm hoogte. De waterkolom geeft dus aan hoeveel mm water er per cm2 op het doek kan staan voordat het materiaal doorlekt.

Solero parasoldoeken vormen een prima bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Door de aantasting van de ozonlaag worden er steeds minder ultraviolette stralingen gefilterd. Daarom wordt een kwalitatief doek met een optimale bescherming steeds belangrijker. Alle doeken filteren 100% van de schadelijke ultraviolette stralingen. Dit duiden wij aan met de factor UPF 50+.

De volant is de strook textiel onderaan de voorzijde van een zonnescherm of parasol, vaak in hetzelfde patroon als het zonnescherm zelf. Vroeger was een volant vaak gegolfd, tegenwoordig zijn ze meestal recht. Presto wordt standaard zonder volant geleverd.

Het Presto doek kan worden bedrukt met uw reclametekst of logo. Dit kunnen we doen op de boven- of onderkant van het doek

De Presto horecaparasol is uitgerust met een telescopische mast. Dit houdt in dat de mast naar beneden zakt wanneer hij wordt geopend en weer stijgt zodra hij wordt gesloten. Zie voor meer informatie ook de verklarende tekst over het ‘sluiten boven de tafel’.
 
De Presto horecaparasol sluit boven de tafel. Een groot voordeel, vooral voor horecaondernemers. Stoelen en tafels hoeven niet steeds te worden verschoven bij het in- of uitklappen van de parasols. Omdat de easy turn knop naar boven en beneden wordt geschoven (zie het filmpje op deze pagina), is het niet handig om de mast in het midden van uw tafel te zetten. U kunt de parasol beter naast het meubilair plaatsen, al dan niet met een (verrijdbare) tegelstandaard. Alle afmetingen staan in onze productfolder. Deze vindt u onderaan deze pagina.
 
Het frame van de Solero parasols wordt vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Aluminium heeft een relatief laag gewicht met een hoge sterkte. Bovendien is het materiaal corrosiebestendig en recyclebaar.
 

De baleinen van een parasol zijn de ‘spaken’ waar het doek op gespannen staat. Bij een vierkante parasol is er een onderscheid tussen de lange en de korte balein. De lange baleinen zijn de baleinen die de hoeken met elkaar verbinden, de korte baleinen zijn de baleinen die de korte kanten met elkaar verbinden

De baleinen van de Solero Presto zijn uitgerust met speciale baleinveren ofwel doekspanners. Hiermee wordt het doek mooi op spanning gehouden voor een strakke uitstraling.
 
De baleinen van Solero worden vervaardigd uit sterk aluminium met een degelijke wanddikte. Presto wordt ook nog eens voorzien van extra steunbaleinen; hierdoor wordt ook voor deze grote parasols de windbestendigheid gegarandeerd.
Presto wordt geleverd met een unieke easy-turn mechanisme, waarmee u de parasol in een paar seconden kunt in- en uitklappen. In het filmpje ziet u hoe gemakkelijk dit gaat.
 
U ontvangt bij aankoop van een Presto parasol een gratis beschermhoes in de kleur beige, welke is voorzien van een vuil- en waterafstotende coating en een bescheiden logo. Zelfs in gesloten positie is het zichtbaar dat u een originele Solero op uw terras heeft staan.
 
 

Brochure