Een prachtig Italiaans design met bijzondere functionaliteit. Door 360° om de buitenas te kunnen draaien en zowel achterwaarts als zijwaarts 45° graden te kantelen, biedt de Fratello eindeloze mogelijkheden om maximaal gebruik te maken van uw buitenruimte. U bedekt een groot oppervlak in praktisch elke stand, terwijl de parasol niet al te zichtbaar is.

Een broer om naar op te kijken
Als grote broer van onze succesvolle Laterna parasol, dwingt de Fratello (Italiaans voor ‘broer’) respect af door zijn extra mogelijkheden. Hij kan namelijk ook zijwaarts kantelen en draait, net als Laterna, altijd met de zon mee. Met een royale afmeting van 300 x 300 cm., verblijft een heel gezelschap heerlijk onder deze sterke arm met een eigenwijs karakter. Het Solero O’Bravia parasoldoek is van een opperbeste kwaliteit en natuurlijk kleurvast. Ook na enkele warme zomers behoudt Fratello zijn stoere donkere tint.

Stoer en elegant
Het vrijhangende ontwerp van de Fratello, zorgt dat deze grote parasol toch onopvallend is. U geniet van overdekking, terwijl de parasolmast amper zichtbaar maar stijlvol staat opgesteld. Natuurlijk laat het geïntegreerde lierwerk zich elegant bedienen.

Nieuw! Limited Edition in Alu-wood

Het kleurvaste O’Bravia doek op onze Solero® parasols, is van ongekende kwaliteit. De kleurechtheid van het O’Bravia-doek, wordt beoordeeld met een 7-8 op een schaal van 8.

Dit is de hoogst bereikbare kwaliteit op de markt. Daarom bieden wij u 4 jaar kleurgarantie op uw parasol, in de praktijk, behoudt het doek zijn diepe pigment nog veel langer.

Daarnaast zijn Solero® doeken behandeld met een waterafstotende coating (waterkolom 300mm), zodat u ook tijdens een zomerse bui droog blijft onder uw parasol.

accessoires

De Fratello tuinparasol is verkrijgbaar in de volgende kleurvaste doektinten:

 

De Fratello parasol wordt geleverd met een doek van 300*300 cm.

De kwaliteit en duurzaamheid van een parasol worden voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van het doek. De snelheid van het verkleuren (door UV-straling) is afhankelijk van de manier waarop het garen is gekleurd. In tegenstelling tot de meeste polyester doeken op de markt, worden de garens van Solero parasols tijdens de productie in de vezelkern geverfd, hierdoor kunnen we een lange levensduur garanderen. Garens die pas na productie gekleurd worden, zullen beslist sneller verkleuren. Vergelijk het met een wortel en een radijs. 

Een waterkolom zegt iets over de hoeveelheid water dat een parasoldoek kan ‘verdragen’ alvorens er water doorheen dringt. Een waterkolom van 300 mm wil zeggen dat een doek pas water doorlaat wanneer er een druk op staat die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van 30 cm hoogte. De waterkolom geeft dus aan hoeveel mm water er per cm2 op het doek kan staan voordat het materiaal doorlekt.

Solero parasoldoeken vormen een prima bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Door de aantasting van de ozonlaag worden er steeds minder ultraviolette stralingen gefilterd. Daarom wordt een kwalitatief doek met een optimale bescherming steeds belangrijker. Alle doeken filteren 100% van de schadelijke ultraviolette stralingen. Dit duiden wij aan met de factor UPF 50+. 

Het doek van Fratello kan tot 45° graden zijwaarts worden gekanteld. Met deze extra optie kunt u uw vanuit bijna elke hoek van schaduw voorzien.

De volant is de strook textiel onderaan de voorzijde van een zonnescherm of parasol, vaak in hetzelfde patroon als het zonnescherm zelf. Vroeger was een volant vaak gegolfd, tegenwoordig zijn ze meestal recht. De Fratello tuinparasol wordt standaard zonder volant geleverd.

Het windventilatiedak dient voor de luchtafvoer wanneer de wind onder de parasol zou slaan. Hiermee wordt de parasol dus stabieler. Bovendien kan warme lucht via dit dakje naar boven ontsnappen.

Het frame van de Solero parasols wordt vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Aluminium heeft een relatief laag gewicht met een hoge sterkte. Bovendien is het materiaal corrosiebestendig en recyclebaar.

Het frame van Fratello bestaat uit twee delen: de mast wordt in de aluminium staander vergrendeld. Het voordeel hiervan is dat de parasol minder ruimte in beslag neemt wanneer u hem ’s winters opbergt.

Het sluiten van de parasol naar de mast houdt in dat behalve de inklappende beweging, de parasol ook een zijwaartse beweging maakt waardoor de ingeklapte parasol tegen de mast hangt zodra deze wordt dicht gedraaid. Hierdoor neemt de parasol heel weinig ruimte in beslag in gesloten toestand.

Fratello wordt geleverd met een degelijk aluminium rotatiemechanisme met voetpedaal. Hiermee kunt u de parasol moeiteloos 360° over uw terras draaien.

De baleinen van een parasol zijn de ‘spaken’ waar het doek op gespannen staat. Bij een vierkante parasol is er een onderscheid tussen de lange en de korte balein. De lange baleinen zijn de baleinen die de hoeken met elkaar verbinden, de korte baleinen zijn de baleinen die de korte kanten met elkaar verbinden.

De baleinen van de Solero Fratello zijn uitgerust met speciale baleinveren ofwel doekspanners. Hiermee wordt het doek mooi op spanning gehouden voor een strakke uitstraling.

De Fratello tuinparasol laat zich makkelijk openen en sluiten door middel van het sterke opdraaimechanisme. Door de hendel naar rechts of links te draaien, opent of sluit u de parasol zonder kracht te hoeven zetten.

U ontvangt bij aankoop van een Fratello parasol een gratis beschermhoes in de kleur beige, welke is voorzien van een vuil- en waterafstotende coating en een bescheiden logo. Zelfs in gesloten positie is het zichtbaar dat u een originele Solero op uw terras heeft staan.

U ontvangt een gratis Accento sfeerverlichting bij uw Fratello zweefparasol, waar ook uitstekend bij te lezen valt. Deze snoerloze en oplaadbare verlichting werd vaak gekopieerd, maar nog nooit geëvenaard. De Accento parasollamp staat garant voor vele jaren onbezorgd genieten van zomerse dagen én avonden.

Brochure

zwart
parelwit
platinum grijs
taupe