Het kleurvaste O’Bravia doek op onze Solero® parasols, is van ongekende kwaliteit. De kleurechtheid van het O’Bravia-doek, wordt beoordeeld met een 7-8 op een schaal van 8.

Dit is de hoogst bereikbare kwaliteit op de markt. Daarom bieden wij u 4 jaar kleurgarantie op uw parasol, in de praktijk, behoudt het doek zijn diepe pigment nog veel langer.

Daarnaast zijn Solero® doeken behandeld met een waterafstotende coating (waterkolom 300mm), zodat u ook tijdens een zomerse bui droog blijft onder uw parasol.

De Laterna is de meest verkochte zweefparasol uit de Solero-lijn. Deze royale zwevende parasol (verkrijgbaar in vierkant 300×300 cm. of rond 350 cm.) heeft een strak design en wordt geleverd met een 300 grams kleurvast en waterafstotend doek. Bovendien is dit scherm 100% recyclebaar en heeft het een UPF waarde van 50+. Goed voor het milieu en goed voor u!

De zon op de voet volgen
Met deze luxe zweefparasol haalt u het maximum aan gebruiksgemak in uw tuin. De parasol heeft een intuïtieve bedieningshendel waarmee u de parasol moeiteloos kunt openen, sluiten en kantelen. U kunt de parasol ook nog eens 360 graden roteren. De Laterna komt met een zilveren frame en wordt geleverd met een gratis beschermhoes. Bovendien ontvangt u er onze snoerloze, oplaadbare Solero Accento verlichting gratis bij!

Loungen, lezen en luieren op uw terras? Of gezellig met vrienden nagenieten van een mooie zomerse dag? Met de Laterna viert u vakantie in uw eigen tuin. Door het gebruik van uitsluitend hoogwaardige materialen beloven wij u jarenlang plezier van deze luxe zweefparasol!

De Laterna parasol wordt geleverd met een vierkant doek van 3×3 m of een rond doek van 3.5 m

De kwaliteit en duurzaamheid van een parasol worden voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van het doek. De snelheid van het verkleuren (door UV-straling) is afhankelijk van de manier waarop het garen is gekleurd. In tegenstelling tot de meeste polyester doeken op de markt, worden de garens van Solero parasols tijdens de productie in de vezelkern geverfd, hierdoor kunnen we een lange levensduur garanderen. Garens die pas na productie gekleurd worden, zullen beslist sneller verkleuren. Vergelijk het met een wortel en een radijs.

Een waterkolom zegt iets over de hoeveelheid water dat een parasoldoek kan ‘verdragen’ alvorens er water doorheen dringt. Een waterkolom van 300 mm wil zeggen dat een doek pas water doorlaat wanneer er een druk op staat die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van 30 cm hoogte. De waterkolom geeft dus aan hoeveel mm water er per cm2 op het doek kan staan voordat het materiaal doorlekt.

Solero parasoldoeken vormen een prima bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Door de aantasting van de ozonlaag worden er steeds minder ultraviolette stralingen gefilterd. Daarom wordt een kwalitatief doek met een optimale bescherming steeds belangrijker. Alle doeken filteren 100% van de schadelijke ultraviolette stralingen. Dit duiden wij aan met de factor UPF 50+. 

Het doek van de Laterna zweefparasol kan naar de mast worden gekanteld. Wilt u het doek ook nog zijwaarts kunnen kantelen, dan is de Solero Fratello wellicht een goede optie voor u.

Het sluiten van de parasol naar de mast houdt in dat behalve de inklappende beweging, de parasol ook een zijwaartse beweging maakt waardoor de ingeklapte parasol tegen de mast hangt zodra deze wordt dicht gedraaid. Hierdoor neemt de parasol heel weinig ruimte in beslag in gesloten toestand.

De volant is de strook textiel onderaan de voorzijde van een zonnescherm of parasol, vaak in hetzelfde patroon als het zonnescherm zelf. Vroeger was een volant vaak gegolfd, tegenwoordig zijn ze meestal recht. De Laterna tuinparasol wordt standaard zonder volant geleverd.

Het windventilatiedak dient voor de luchtafvoer wanneer de wind onder de parasol zou slaan. Hiermee wordt de parasol dus stabieler. Bovendien kan warme lucht via dit dakje naar boven ontsnappen.

Het frame van de Solero parasols wordt vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Aluminium heeft een relatief laag gewicht met een hoge sterkte. Bovendien is het materiaal corrosiebestendig en recyclebaar.

Laterna wordt geleverd met een degelijk aluminium rotatiemechanisme met voetpedaal. Hiermee kunt u de parasol moeiteloos 360° over uw terras draaien.

De baleinen van een parasol zijn de ‘spaken’ waar het doek op gespannen staat. Bij een vierkante parasol is er een onderscheid tussen de lange en de korte balein. De lange baleinen zijn de baleinen die de hoeken met elkaar verbinden, de korte baleinen zijn de baleinen die de korte kanten met elkaar verbinden.

De baleinen van de Solero Laterna zijn uitgerust met speciale baleinveren ofwel doekspanners. Hiermee wordt het doek mooi op spanning gehouden voor een strakke uitstraling.

De Laterna tuinparasol laat zich makkelijk openen en sluiten door middel van het sterke opdraaimechanisme. Door de hendel naar rechts of links te draaien, opent of sluit u de parasol zonder kracht te hoeven zetten.

U ontvangt bij aankoop van een Laterna parasol een gratis beschermhoes in de kleur beige, welke is voorzien van een vuil- en waterafstotende coating en een bescheiden logo. Zelfs in gesloten positie is het zichtbaar dat u een originele Solero op uw terras heeft staan.

U ontvangt een gratis Accento sfeerverlichting bij uw Laterna parasol, waar ook uitstekend bij te lezen valt. Deze snoerloze en oplaadbare verlichting werd vaak gekopieerd, maar nog nooit geëvenaard. De Accento parasollamp staat garant voor vele jaren onbezorgd genieten van zomerse dagen én avonden.

Windventilatie
Onder de Solero Laterna blijft u altijd koel. De vierkante parasol wordt namelijk uitgevoerd met een speciaal windventilatiedakje. Het ronde model heeft ook een windvang, maar deze is, uit esthetisch oogpunt, minder gelift. Op (te) warme dagen laat het doek de warmte ontsnappen in plaats van vast te houden onder de parasol. Bovendien wint de parasol hiermee aan stabiliteit, als de wind onder de parasol schiet kan deze er namelijk gemakkelijk weer uit. In de film (in de rechterbalk op deze pagina) ziet u hoe gemakkelijk de Laterna kunt bedienen. Wilt u het doek ook nog zijwaarts kunnen kantelen, kies dan voor ons model Fratello.

Grondanker
U kunt bij de Solero Laterna parasol kiezen uit twee opties: een tegelstandaard of een grondanker. De afbeeldingen ziet u hiernaast. 

 

De Laterna tuinparasol is verkrijgbaar in de volgende kleuren: