Eten, drinken, genieten, praten, spelen, daar is uw tuin toch voor? De Palestro maakt al deze ervaringen nóg fijner. Deze zweefparasol draait alle kanten op, over de eettafel voor uw hele gezin, over het grasveld voor de kinderen en boven het terras om lekker na te tafelen. Natuurlijk helemaal kinderproof, door de stevige montage met een grondanker.

Een parasol voor het hele gezin
Een strak ontwerp dat toch in elke tuin past. Een fors formaat, zowel verkrijgbaar in vierkant 4×4, als rechthoekig 4×3 meter! Robuust ontworpen om tegen een stootje te kunnen en met een kleurvast doek dat jarenlang als nieuw blijft. De Palestro is een toevoeging voor het hele gezin die al snel een vertrouwd onderdeel van uw buiten wordt. Het Solero O’Bravia doek is van een opperbeste kwaliteit en gegarandeerd kleurvast. Ook na enkele warme zomers ziet Palestro er nog uit als nieuw.

Multifunctioneel eenvoudige techniek
Dat mooi en groot niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst de Palestro. Met het vernuftige rotatiemechanisme en soepele lierwerk draait en kantelt u deze grote zweefparasol moeiteloos alle kanten op. Zo geniet u eenvoudig van al zijn kwaliteiten.

Nieuw! Limited Edition in Alu-wood

Het kleurvaste O’Bravia doek op onze Solero® parasols, is van ongekende kwaliteit. De kleurechtheid van het O’Bravia-doek, wordt beoordeeld met een 7-8 op een schaal van 8.

Dit is de hoogst bereikbare kwaliteit op de markt. Daarom bieden wij u 4 jaar kleurgarantie op uw parasol, in de praktijk, behoudt het doek zijn diepe pigment nog veel langer.

Daarnaast zijn Solero® doeken behandeld met een waterafstotende coating (waterkolom 300mm), zodat u ook tijdens een zomerse bui droog blijft onder uw parasol.

accessoires

 

De Solero Palestro is verkrijgbaar in de volgende kleurvaste doektinten:

De Palestro zweefparasol wordt geproduceerd in twee royale formaten. U kunt kiezen uit een rechthoekige (400*300 cm.) of een vierkante uitvoering (400*400 cm.)

De kwaliteit en duurzaamheid van een parasol worden voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van het doek. De snelheid van het verkleuren (door UV-straling) is afhankelijk van de manier waarop het garen is gekleurd. In tegenstelling tot de meeste polyester doeken op de markt, worden de garens van Solero parasols tijdens de productie in de vezelkern geverfd, hierdoor kunnen we een lange levensduur garanderen. Garens die pas na productie gekleurd worden, zullen beslist sneller verkleuren. Vergelijk het met een wortel en een radijs. 

Een waterkolom zegt iets over de hoeveelheid water dat een parasoldoek kan ‘verdragen’ alvorens er water doorheen dringt. Een waterkolom van 300 mm wil zeggen dat een doek pas water doorlaat wanneer er een druk op staat die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van 30 cm hoogte. De waterkolom geeft dus aan hoeveel mm water er per cm2 op het doek kan staan voordat het materiaal doorlekt.

Solero parasoldoeken vormen een prima bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Door de aantasting van de ozonlaag worden er steeds minder ultraviolette stralingen gefilterd. Daarom wordt een kwalitatief doek met een optimale bescherming steeds belangrijker. Alle doeken filteren 100% van de schadelijke ultraviolette stralingen. Dit duiden wij aan met de factor UPF 50+.

De volant is de strook textiel onderaan de voorzijde van een zonnescherm of parasol, vaak in hetzelfde patroon als het zonnescherm zelf. Vroeger was een volant vaak gegolfd, tegenwoordig zijn ze meestal recht. Palestro wordt standaard zonder volant geleverd.

Het windventilatiedak dient voor de luchtafvoer wanneer de wind onder de parasol zou slaan. Hiermee wordt de parasol dus stabieler. Bovendien kan warme lucht via dit dakje naar boven ontsnappen

Het frame van de Solero parasols wordt vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Aluminium heeft een relatief laag gewicht met een hoge sterkte. Bovendien is het materiaal corrosiebestendig en recyclebaar

Het frame van Palestro bestaat uit twee delen: de mast wordt in de aluminium staander vergrendeld. Het voordeel hiervan is dat de parasol minder ruimte in beslag neemt wanneer u hem ’s winters opbergt.

Het sluiten van de parasol naar de mast houdt in dat behalve de inklappende beweging, de parasol ook een zijwaartse beweging maakt waardoor de ingeklapte parasol tegen de mast hangt zodra deze wordt dicht gedraaid. Hierdoor neemt de parasol heel weinig ruimte in beslag in gesloten toestand.

De Palestro wordt geleverd met een bajonetsluiting en een hefboom waarme u de parasol moeiteloos 360° over uw terras kan draaien.

De baleinen van een parasol zijn de ‘spaken’ waar het doek op gespannen staat. Bij een rechthoekige of vierkante parasol is er een onderscheid tussen de lange en de korte balein. De lange baleinen zijn de baleinen die de hoeken met elkaar verbinden, de korte baleinen zijn de baleinen die de korte kanten met elkaar verbinden.

De baleinen van de Solero Palestro zijn uitgerust met speciale baleinveren ofwel doekspanners. Hiermee wordt het doek mooi op spanning gehouden voor een strakke uitstraling.

Palestro laat zich makkelijk openen en sluiten door middel van het sterke opdraaimechanisme. Door de hendel naar rechts of links te draaien, opent of sluit u de parasol zonder kracht te hoeven zetten.

U ontvangt bij aankoop van een Palestro parasol een gratis beschermhoes in de kleur beige, welke is voorzien van een vuil- en waterafstotende coating en een bescheiden logo. Zelfs in gesloten positie is het zichtbaar dat u een originele Solero op uw terras heeft staan.

U ontvangt een gratis Accento sfeerverlichting bij uw Palestro parasol, waar ook uitstekend bij te lezen valt. Deze snoerloze en oplaadbare verlichting werd vaak gekopieerd, maar nog nooit geëvenaard. De Accento parasollamp staat garant voor vele jaren onbezorgd genieten van zomerse dagen én avonden.

zwart
platinum grijs
taupe
parelwit

Brochure