Hor draaikiepraam

Er zijn 3 typen draai- kiepramen, soms ook wel kiep-/kantelramen genoemd: van aluminium, hout of kunststof. Omdat deze altijd naar binnen scharnieren komt de hor altijd aan de buitenzijde te zitten.

De meestverkochte hor voor draaikiepramen is onze inklemhor (ook wel inzethor genoemd), of de inklem UNIT. Maar ook de SUPER+ is een prima oplossing en in sommige gevallen de veerstifthor of voorzethor.

Vierkant_Inklemhor2-768x768
Softfit
Vierkant_Super5
Super+
20200908_Unilux_InklemUnitPlisse-17-768x512
Inklem Unit
20200908_Unilux_VoorzetUnitPlisse-01-768x1152
Voorzet Unit
20170317_Unilux-0003--768x513
Inklem Unit-Dubbel
Vierkant_Inklemhor2-768x768
Inklemhor
20200908_Unilux_Veerstift-07-768x1152
Raamhor Vast Veerstifthor
UniluxVoorzetUnitLIGGEND
Voorzet Unit-Dubbel

De verschillende horren voor jouw draaikiepraam

Een hor draaikiepraam kan best een aardige uitdaging zijn. Er zijn verschillende horren voor draaikiepramen, de mogelijkheden reiken ver en dus kan de juiste hor vinden een beste uitdaging zijn. Wij helpen je de juiste horren voor het draaikiepraam te vinden.

Wat kun je met draaikiepramen?

Met een draaikiepraam kun je het raam naar binnen openen, maar het raam sluit en opent ook verticaal. Dit betekent ook dat niet alle horren de perfecte oplossing zijn. Een inzethor of rolhor zijn voor dit soort raam vrijwel de perfecte hor.

Vaste horren

Rolhorren die vastzitten in het raam geeft de ruimte om de hor te bedienen zoals jij wilt. Zo laat je frisse lucht binnen en laat je vervelende insecten zoals muggen buiten de deur! Ook voor een stevig aluminium kozijn is een rolhor een prima oplossing.

Een inzethor is ook makkelijk te plaatsen en te verwijderen in een draaikiepraam. Deze horren klem je makkelijk in het kozijn. Deze horren houden insecten na plaatsen permanent tegen.

Montage

De inklemhor of inklem UNIT kan van binnenuit geplaatst worden

en klemt zich vast in het kozijn. Het is een vast frame waarin het gaas zit opgespannen en dus altijd voor het raam zit.

De inklem UNIT heeft geplisseerd gaas dat van links naar rechts kan schuiven en dus niet in het zicht zit indien niet in gebruik. Montage is volledig zonder schroeven of boren.

Flens draaikiepraam hor

De flens rondom de inklemhor of inklem UNIT sluit de opening keurig af, en dit altijd tussen de kozijnen en het raam. Hierdoor is het in een uitzonderlijk geval mogelijk dat de bediening van de klink iets moeizamer gaat. Een inklemhor is niet mogelijk indien er een dauerluftung of lekdorpel aan het draaideel zit die meer dan 19 mm uitsteekt, en dat is maximaal 8 mm bij een inklem UNIT.

Let op bij houten draai kiepramen

Let bij houten draaikiepramen altijd extra op de plaats van de aluminium onderstrip. Deze zit in het kozijn en de maatvoering van de inklemhor is van de plaats van deze strip afhankelijk! Komt de flens van de inklemhor koud op de strip te staan: geef kleinste maten door en geef aan: houten kozijn met aluminium onderstrip.

Aluminium of kunststof draai kiepraam

Als de flens van de inklemhor vóór de aluminium strip valt hoef je niets aan te geven: deze situatie is gelijk aan de aluminium of kunststof draaikiepramen. Als de inklemhor niet mogelijk is, of je wil niet het risico lopen dat de klink wat zwaarder sluit kan er buiten een rolhor SUPER + geplaatst worden.

Er moet dan wel geschroefd worden in het kozijn, maar een rolhor zit niet in het zicht indien niet in gebruik (en de glazenwasser kan zelf de hor openen). Een vaste hor zoals veerstift hor of voorzethor is ook mogelijk, maar moet van buiten af geplaatst worden en dat kan op hoogte soms wat lastiger zijn.