Meer privacy met ritsscreens

Het zonwerende doek van ritsscreens houdt de warmte en lichtschitteringen van de zon tegen. Zo kun jij ongestoord televisie kijken, zonder invallend zonlicht op je televisiescherm en houd je een groot deel van de warmte buiten de deur. Met ritsscreens cre├źer je bovendien meer privacy in jouw woning of onder een overkapping. Wist je daarnaast dat ritscreens aangestuurde kunnen worden door zonne-energie?

In controle met ritsscreens

De kleur van het screendoek speelt een belangrijke rol in de functionaliteit van het ritsscreen. Zo laten donkere doekkleuren doorgaans minder licht en warmte door dan lichte doeken. Wist je dat ritsscreens en zipscreens hetzelfde zijn? Bij beide wordt verwezen naar de manier waarop het screendoek door de geïntegreerde doekgeleiding in de zijgeleiding opgesloten zit.

5 jaar garantie op ritsscreens

Wij staan volledig achter de kwaliteit van onze ritsscreens, daarom ontvang je maar liefst vijf jaar garantie.

Windvast tot windkracht 8

Ritsscreens van Verano┬« dragen de windklasse vier certificering volgens T├ťV Nederland.

Ritsscreen V550

Het┬áritzscreen┬« V550┬áis er voor jouw kleine en grote ramen, het kan namelijk worden uitgevoerd in een XS, S, M en L variant. Aan de hand van daarvoor bestemde afstandssteunen kun je optioneel ruimte cre├źren tussen de gevel en het screen.

Specificaties

Max. breedte5000 mm
Max. hoogte4000 mm
BedieningElektrisch
DoekcollectieVitro colors & Metro colors
ProfielkleurTech. zilver, ivoor, wit, antraciet, antraciet str. en zwart str.

 

Populairste  Kleuren


Blauw 71.0105
Grijs 71.1204
Zwart 71.1111
Bruin 71.0104

Ritsscreen V599

Heeft je woning grote ramen? Bij het ritzscreen® V599 ondervind je zelfs op grote afmetingen geen problemen met de spanning van het doek. De smalle geleiders van dit type ritsscreen zorgen daarnaast voor een fraai aangezicht.

Specificaties

Max. breedte5000 mm
Max. hoogte4000 mm
BedieningElektrisch
DoekcollectieVitro colors & Metro colors
ProfielkleurTech. zilver, ivoor, wit, antraciet, antraciet str. en zwart str.

 

Populairste  Kleuren


Blauw 71.0105
Grijs 71.1204
Zwart 71.1111
Bruin 71.0104

Ritsscreens op zonne-energie

Solarmotoren zorgen ervoor dat je een ritsscreen kunt aansturen met behulp van zonne-energie. Het zonnepaneel op de omkasting van de screen zorgt ervoor dat de batterij telkens weer gevoed met nieuwe energie. Ritsscreens op zonne-energie hoeven niet in verbinding te staan met een stroompunt en zorgen voor een besparing op energiekosten.

Ritsscreens op maat

Ritsscreens van Verano® worden altijd volledig op maat gemaakt. Dit betekent dat we de screens tot op de millimeter nauwkeurig maken. Met maatwerk maak je namelijk optimaal gebruik van de functionele eigenschappen van ritsscreens en kom je tot oplossingen die naast functioneel ook een lust voor het oog zijn!

FAQ ritsscreens

Een belangrijk verschil tussen screens en ritsscreens is de geïntegreerde doekgeleiding van ritsscreens. Waar het doek van een normaal screen enkel strak wordt getrokken door de onderlat, klem je nu ook het doek van ritsscreens in de profielen aan beide zijden van het scherm. Dir zorgt ervoor dat ritsscreens bijzonder storm- en windvast zijn en tot wel windkracht 10 kunnen weerstaan.

De maximale afmetingen van een Verano®-ritsscreen uit een deel bedragen

Breedte: 600cm
Uitval: 600

Het is mogelijk om meerdere ritsscreens te combineren. Hiermee overspan je een groter oppervlak.

Ritsscreens werken via een een motor en kun je daarom bedienen door middel van een schakelaar, afstandsbediening of smartphone. Daarnaast is het mogelijk om ritsscreens te laten openen en sluiten op voorgeprogrammeerde tijdstippen.

Zijn screens bestand tegen regen? Het doek van screens is gemaakt van pvc en is daarom redelijk goed bestand tegen regen. Wanneer het doek van ritsscreens nat is geworden is het belangrijk deze voldoende tijd te gunnen om te drogen. Het oprollen van een nat doek zorgt er namelijk voor dat er kans op schimmel ontstaat.