Solar rolluiken voor een duurzame woning

Met solar rolluiken op zonne-energie ga je voor een duurzame woning. De rolluiken verhogen de isolatiewaarde van je ramen en maken het zo gemakkelijker om het binnenklimaat te beheersen. Solar rolluiken op zonne-energie verbruiken bovendien geen elektriciteit.

Rolluiken op zonne-energie zijn multifunctioneel

Rolluiken op zonne-energie zijn een dynamische en multifunctionele oplossing voor je woning. Door de verduisterende en geluidswerende functie geniet je van een goede nachtrust. Het isolerende pantser van rolluiken op zonne-energie zorgt er daarnaast voor dat je beter in staat bent om de warmte buiten de deur te houden (zomer) en de temperatuur op peil te houden in de winter.

Duurzaam aluminium (AluEco)

Aluminium heeft het grote voordeel dat het sterk en solide is, maar daarnaast licht in gewicht.

5 jaar garantie

 

Wij staan volledig achter de kwaliteit van onze rolluiken, daarom ontvang je maar liefst vijf jaar garantie.

Bespaar energie met rolluiken

Rolluiken kunnen in de zomer en winter voor woningen gemiddeld 3 tot 12% energie besparen!

Rolluik V010 – Space

Met het rolluik V010 – Space profiteer je van alle productvoordelen die rolluiken bieden. Het rolluik werkt verduisterend, zonwerend en zorgt voor thermische isolatie van je woning. Het rolluik beschikt over een relatief licht pantser met een kleine oproldiameter en is daarom uit te voeren met een kleine omkasting. Tot slot is het rolluik prijstechnisch interessant.

Specificaties

Max. breedte3000 mm
Max. hoogte3000 mm
BedieningHandbediend of elektrisch
SolarmotorOptioneel
Pantsergewicht2,8 [kg/m2]

 

Populairste  Kleuren


Grijs V19
Grijs V19
Bruin V04
Ivoor V07

Rolluik V020 – Elegant

Het rolluik V020 – Elegant heeft een goede verduisterende werking maar doet haar naam vooral eer aan door de elegante uitstraling. Doordat de extra kleine rolluikkast zelfs bij grote pantsers kan worden toegepast wordt het gevelbeeld van je woning minimaal aangepast. Met een maximale hoogte van 4 meter kan dit rolluik enorme oppervlakten overspannen. Het rolluik is tot slot uitvoerbaar in 15 standaard kleuren, zo zorg je voor een mooie kleurenmatch met je kozijn of gevel.

Specificaties

Max. breedte3000 mm
Max. hoogte4000 mm
BedieningHandbediend of elektrisch
SolarmotorOptioneel
Pantsergewicht2,79 [kg/m2]
  

Populairste  Kleuren


Grijs V19
Grijs V19
Bruin V04
Ivoor V07

Rolluik V030 – Steady

Rolluik V030 – Steady beschikt over een robuust pantser dat zorgt voor stabiliteit en stevigheid. Dit rolluik is met de maximale breedte van wel 3700mm in staat om enorm ramen te overspannen. Zorg voor een extra isolerende laag tegen warmte, kou en geluid en voorzie je ramen van een extra hang- en sluitwerk. Met meer dan 15 standaard kleuren laat je het rolluik perfect aansluiten bij jouw woning.

Specificaties

Max. breedte3700 mm
Max. hoogte3000 mm
BedieningHandbediend of elektrisch
SolarmotorOptioneel
Pantsergewicht3,5 [kg/m2]
  

Populairste  Kleuren


Grijs V19
Grijs V19
Bruin V04
Ivoor V07

Rolluik RV 40

Het rolluik RV 40 is een populair standaard rolluik. De dikke lamel zorgt voor een uitstekende isolerende werking. Daarnaast biedt het stevige pantser de gewenste veiligheid. Het arreteren van de lamellen zorgt ervoor dat de lamellen van rolluiken niet kunnen vastlopen of verschuiven.

Specificaties

Max. breedte3700 mm
Max. hoogte3000 mm
BedieningHandbediend of elektrisch
SolarmotorOptioneel
Pantsergewicht3,5 [kg/m2]
  

Populairste  Kleuren


Grijs V19
Grijs V19
Bruin V04
Ivoor V07

Rolluik RV 41

Het lichtere pantser maakt het rolluik RV 41 voornamelijk geschikt voor de kleinere ramen, daarnaast zorgt dit voor een gunstige prijsstelling. Om het vastlopen of verschuiven van de rolluiklamellen te voorkomen zijn deze onderling verbonden.

Specificaties

Max. breedte3000 mm
Max. hoogte3000 mm
BedieningHandbediend of elektrisch (met solarmotor)
SolarmotorOptioneel
Afmeting lamel2,5 [kg/m2]
  

Populairste  Kleuren


Grijs V19
Grijs V19
Bruin V04
Ivoor V07

RV 55 Rolpoort

Rolpoorten beschikken over de techniek van rolluiken, het pantser van rolpoorten is echter veel zwaarder, hierdoor fungeren ze uitstekend als alternatief voor garagedeuren. Daarnaast worden rolpoorten veel gebruikt voor grote ramen en glaspuien van winkelpanden.

Specificaties

Max. breedte4200 mm
Max. hoogte3300 mm
BedieningElektrisch
Afmeting lamelLamelbreedte 55 mm, lameldikte 12,3 mm

Populairste  Kleuren


Grijs V02
Bruin V04
Ivoor V07

RV 77 Rolpoort

De RV 77 is dé krachtpatser in het assortiment van Verano®. Het pantser van dit rolluik is krachtig door de brede en zware lamellen. Bij het geforceerd optillen van de rolpoort blokkeert de ophangveer, zo fungeert de poort als goed hang- en sluitwerk voor jouw woning, garage of winkelpand.

Specificaties

Max. breedte4400 mm
Max. hoogte4000 mm
BedieningElektrisch
Afmeting lamelLamelbreedte 77 mm, Lameldikte 19 mmPopulairste  Kleuren


Grijs V02
Bruin V04

Solar rolluiken op maat

Solar rolluiken van Verano® worden altijd volledig op maat gemaakt. Dit betekent dat we de rolluiken op zonne-energie tot op de millimeter nauwkeurig maken. Maatwerk is essentieel om de prestaties van rolluiken te optimaliseren. Zo worden namelijk de beste isolatiewaarden bereikt en zorgen we ervoor dat het zonnepaneel aan de juiste zijde wordt geplaatst.

Rolluiken op zonne-energie

Solarmotoren zorgen ervoor dat je rolluiken kunt aansturen met behulp van zonne-energie. Door middel van een zonnepaneel op de omkasting van het rolluik wordt de batterij telkens weer gevoed met nieuwe energie. Rolluiken op zonne-energie hoeven niet in verbinding te staan met een stroompunt en zorgen voor een besparing op energiekosten.

FAQ rolluiken op zonne-energie

Rolluiken op zonne-energie zijn uitgerust met een batterij en een zonnepaneel. Omdat de batterij van het rolluik wordt opgeladen door de zon is er geen verbinding nodig met het stroomnetwerk. Hak- en breekwerk in muren of kozijnen is niet langer nodig.

De adviesprijs van een op afstand bedienbaar rolluik op zonne-energie ligt gemiddeld €83,- hoger dan een regulier rolluik met afstandsbediening. Door een snellere montage vallen de montagekosten van een rolluik op zonne-energie mogelijk juist lager uit.

Rolluiken op zonne-energie zijn mulitfunctionele producten en hebben daarom ook verschillende voordelen. Naast verbeterde isolatie van je woning kunnen rolluiken voor een volledige verduistering van ruimtes zorgen en dempen ze het geluid van buitenaf. Tot slot fungeren rolluiken als een extra hang- en sluitwerk voor je woning. De voordelen van een solarmotor zijn:

  • Geen hak- en breekwerk in muren en kozijnen
  • Eenvoudige en snelle montage
  • Geen elektriciteit nodig
  • Besparen op energie

Er zijn gelukkig weinig nadelen van rolluiken op zonne-energie. Toch is het belangrijk om rekening te houden met de volgende nadelen:

  • Onder diepe overstekken of in donkere hoeken valt er minder zonlicht op het zonnepaneel en loop je het risico dat de batterij onvoldoende wordt opgeladen.
  • Het zonnepaneel op de omkasting van rolluiken is altijd zwart.

De maximale afmetingen van een Verano® rolluik uit één deel bedragen:

Maximale breedte: 300 cm
Maximale uitval: 400 cm

Solar rolluiken worden aangestuurd door een solarmotor en kunnen daarom bediend worden door middel van een schakelaar, afstandsbediening of smartphone. Daarnaast is het mogelijk om rolluiken te laten openen en sluiten op voorgeprogrammeerde tijdstippen.